25.4.11

Το ΝΑΤΟ κατέρριψε κτήριο του Καντάφι στην Τρίπολη...


Αεροπορική επιδρομή του NATO ισοπέδωσε κτήρια εντός του οχυρωμένου στρατοπέδου του Καντάφι, Μπαμπ αλ Αζιζία στην Τρίπολη, νωρίς το πρωί σήμερα. του Καντάφι νωρίς το πρωί σήμερα, με μια εκπρόσωπο Τύπου της κυβέρνησής του να κάνει λόγο περί απόπειρας εναντίον της ζωής του.
Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις εκρήξεις, που ταρακούνησαν το κέντρο της Τρίπολης και αποτέλεσαν μία από τις πιο ... ισχυρές επιθέσεις στην πόλη μέχρι στιγμής.

Το σήμα των τηλεοπτικών σταθμών Libyan Television, Jamahiriya και Shababiya σταμάτησε να μεταδίδεται για περίπου μισή ώρα μετά τις επιθέσεις.

Κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε είπε πως ο Καντάφι χρησιμοποιούσε το κατεστραμμένο κτήριο για υπουργικές και άλλες συναντήσεις. Πρόσθεσε ότι 45 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 15 σοβαρά, και ότι ορισμένοι αγνοούνται μετά την επίθεση.

Την Κυριακή, δυνάμεις πιστές στον Καντάφι βομβάρδισαν την πόλη Μισράτα, παρά το γεγονός ότι το καθεστώς είχε ανακοινώσει ότι θα σταματήσει τις επιθέσεις στην πόλη, αφήνοντας τις φυλές να αναλάβουν τις διαπραγματεύσεις με τους εξεγερμένους.

Αιχμάλωτος στρατιώτης των εξεγερμένων δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι δυνάμεις του Καντάφι χάνουν τη μάχη στη Μισράτα. "Αρκετοί στρατιώτες θέλουν να παραδοθούν αλλά φοβούνται ότι θα εκτελεστούν (από τους αντάρτες)”, δήλωσε ο Λιλι Μοχάμεντ.

Την Κυριακή, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, Χάλεντ Κάιμ δήλωσε ότι ο στρατός της χώρας δεν εγκατέλειψε την Μισράτα αλλά ανέστειλε τις επιχειρήσεις του κατά των εξεγερμένων, προκειμένου να επιτρέψει σε φύλαρχους να αναζητήσουν τρόπους ώστε να υπάρξει μια ειρηνική "λύση". "Στις φυλές ανατέθηκε να λύσουν το πρόβλημα μέσα σε 48 ώρες. Εκτιμάμε ότι αυτή η μάχη θα επιλυθεί ειρηνικά και όχι στρατιωτικά", δήλωσε ο ίδιος.

Ωστόσο ο Ομάρ Μπανί, εκπρόσωπος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου (CNT) των εξεγερμένων, δήλωσε ότι ο Καντάφι "παίζει ένα πραγματικά βρόμικο παιχνίδι".

Σύμφωνα με τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων περισσότεροι από 1000 ανθρώπους έχουν σκοτωθεί στη Μισράτα και πολλοί περισσότεροι έχουν τραυματιστεί.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: