6.4.11

Πιέζει η Τρόικα για λουκέτα και περικοπές...


Πιέσεις στη κυβέρνηση, να προχωρήσει άμεσα σε ξεκαθάρισμα των ΔΕΚΟ, σε λουκέτα δημοσίων φορέων που προκαλούν ελλείμματα, αλλά και σε νέες μειώσεις σε μισθούς και επιδόματα, φέρεται να άσκησε, χθες, το χαμηλόβαθμο κλιμάκιο της Τρόικας.

Οι απεσταλμένοι του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ ζήτησαν να ... ενημερωθούν για το πρόγραμμα των μετατάξεων, ζητώντας πιο γρήγορους ρυθμούς ενώ στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν νέες μειώσεις μισθών, κάτι που δεν αποκλείεται να ισχύσει για τα αποκαλούμενα «ρετιρέ».

Μάλιστα στο «τραπέζι» έπεσε χθες και η πρόταση για κλείσιμο ζημιογόνων φορέων του δημοσίου, κάτι που προβλέπεται και στο μνημόνιο.

Αναφορικά με τις αποκρατικοποιήσεις, η θέση του τεχνικού κλιμακίου ήταν ότι πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα ώστε να αποκλιμακωθεί το χρέος.

Η 11µελής αντιπροσωπεία συναντήθηκε µε σειρά στελεχών του υπουργείου Οικονοµικών. Ξεκίνησαν νωρίς το πρωί µε τον πρόεδρο του Συµβουλίου Οικονοµικών Εµπειρογνωµόνων Γιώργο Ζαννιά και συζήτησαν τα σχέδια της κυβέρνησης για το µεσοπρόθεσµο πρόγραµµα 2012-15, ποσού 22-24 δισ. ευρώ, αλλά και τα πρόσθετα µέτρα του 2011.

Σήµερα ο υπουργός Οικονοµικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και το επιτελείο του υπουργείου, αναμένεται να συναντηθούν µε τους επικεφαλής της αντιπροσωπείας, τον Πολ Τόµσεν του ∆ιεθνούς Νοµισµατικού Ταµείου, τον Κ. Μαζούχ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τον Γιούργκεν Κρούγκερ, εκ µέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σημειώνεται ότι ο τελευταίος αντικαθιστά τον κ. Ντε Ρόουζε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: