6.4.11

Αγριο κυνηγητό σε όσους αγνόησαν την περαίωση...


Έτοιμη είναι η υπουργική απόφαση που θα δίνει εντολή σε όλες τις εφορίες της χώρας να στείλουν σημειώματα σε περίπου 500.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που δεν εντάχθηκαν στην περαίωση προκειμένου να... διενεργηθεί έλεγχος «φαστ τρακ». Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες επαγγελματίες που έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με την εφορία θα επιβαρυνθούν με πρόσθετες επιβαρύνσεις καθώς το κόστος του ελέγχου είναι βέβαιο ότι θα αποδειχθεί πολύ υψηλότερο από την ελάχιστη επιβάρυνση ανά χρήση που όριζε ο νόμος της περαίωσης. Τη σχετική απόφαση αναμένεται να υπογράψει άμεσα ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Δημ. Κουσελάς με στόχο την είσπραξη των πολυπόθητων εσόδων. Μάλιστα όπως επισημαίνουν αρμοδίως από το υπουργείο Οικονομικών είναι πολύ σημαντικό οι εφορίες να διενεργήσουν τους ελέγχους με διαδικασίες εξπρές για να γνωρίζουν με ακρίβεια πόσα έσοδα θα εισπράξει το Δημόσιο μέχρι το τέλος του έτους.

Εν τω μεταξύ, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Δημ. Κουσελάς, θα συναντηθεί σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι, με τους Προϊσταμένους των ΔΟΥ, των Τελωνείων και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο Εμπορικό Επιμελητήριο Αλεξανδρούπολης.

Αντικείμενο της σύσκεψης είναι ο προγραμματισμός και η εντατικοποίηση των ελέγχων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Λίγο νωρίτερα, στις 10 π.μ. ο κ. Κουσελάς θα επισκεφτεί το συνοριακό Τελωνείο των Κήπων, που αποτελεί την κύρια πηγή εισόδου και εξόδου με τη γείτονα Τουρκία, καθώς το Υπουργείο Οικονομικών προγραμματίζει την αναβάθμιση των ελέγχων σε όλες τις πύλες εισόδου – εξόδου της χώρας μας.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: