30.4.11

mms στον κόσμο των media ...


Εναντίον της ΕΡΤ στρέφονται οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί σχετικά με την απόφαση της δημόσιας τηλεόρασης να αρχίσει να εκπέμπει πιλοτικά από την περασμένη Τετάρτη εκπομπές με το σύστημα υψηλής ευκρίνειας. Οπως επισημαίνεται σε ... ανακοίνωση της Ενωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), «η εκπομπή προγράμματος Ηigh Definition για ελεύθερη λήψη απαιτεί έκδοση προδιαγραφών που πρέπει να εκδοθούν παράλληλα με τις προδιαγραφές αμφίδρομων αλλά και κρυπτογραφημένων υπηρεσιών, όπως έχει γίνει και στις άλλες χώρες της Ευρώπης».

Από την πλευρά της, η ΕΡΤ με ανακοίνωσή της τονίζει μεταξύ άλλων ότι «δεν καταστρατηγεί κανένα νομικό πλαίσιο της πολιτείας για τη λειτουργία της τηλεοπτικής αγοράς. Τουναντίον, είναι απολύτως σύννομη και εφαρμόζει κατά γράμμα την κείμενη νομοθεσία».

Στον ιδιοκτήτη της εταιρείας δημοσκοπήσεων Data Rc Θόδωρο Λουλούδη πέρασε η αρχαιότερη ελληνική εφημερίδα, η «Πελοπόννησος» των Πατρών, η οποία έχει να επιδείξει συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία επί 130 χρόνια.Ο κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου μεταβίβασε τις μετοχές στον κ. Θ. Λουλούδη, ο οποίος παράλληλα εξαγόρασε και πακέτο από την οικογένεια των εκδοτών, του Σπύρου και της Νανάς Δούκα.

Δεκαέξι δημοσιογράφοι αγνοούνται ή κρατούνται στη Λιβύη. Ανάμεσα σε αυτούς και τρεις Αμερικανοί. Τα στοιχεία αυτά έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες η Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων, μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Η κρίση και οι επιπτώσεις της στον χώρο των ευρωπαϊκών εφημερίδων, οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που προσφέρουν τα νέα μέσα, καθώς και οι αλλαγές που έχουν επέλθει στον Τύπο εξαιτίας του Διαδικτύου, θα είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου Ευρωπαϊκών Εφημερίδων που διοργανώνεται στη Βιέννη από 1 ως 3 Μαΐου.

Ο ΑΝΤ1 κέρδισε την προτίμηση των τηλεθεατών την περίοδο του Πάσχα. Ειδικά το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα η διαφορά του ΑΝΤ1 από το δεύτερο σε τηλεθέαση κανάλι συνολικά ήταν 6,4%. Το εορταστικό Σαββατοκύριακο η διαφορά του ΑΝΤ1 από το δεύτερο κανάλι στο prime time ήταν υπερδιπλάσια φτάνοντας το 17,2%, αφού άγγιξε το 31,2% σε σύγκριση με το 14% του υψηλότερου από όσους ακολούθησαν.

Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας στον Αlter, με την πραγματοποίηση νέας συνέλευσης των εργαζομένων.

Χαμηλές πτήσεις στον πίνακα τηλεθέασης για το «Greek Ιdol» (Αlpha).

Επιστρέφει στις οθόνες από τη Δευτέρα το «Νησί» με νέα επεισόδια.

Στις 12 Μαΐου στις 23.30 θα γίνει η πρεμιέρα για το «Guiness world record show» στο Μega.

Συσκέψεις επί συσκέψεων για την πρωινή ζώνη του Αntenna. Πολλά τα σενάρια, καμία ουσιαστική κατάληξη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το εφετινό μοντέλο δεν επαναλαμβάνεται.

«Ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι είμαι παρουσιάστρια στο Μega» είπε στο «Πρωινό mou» η Μαρία Μπεκατώρου. Δεν είναι η μόνη.

Στην τελική τριάδα για το βραβείο καλύτερης ταινίας στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Αλ Τζαζίρα βρέθηκε η δουλειά του δημοσιογράφου Νίκου Μεγγρέλη «Πεθαίνοντας για την αλήθεια» («Shooting vs shooting», στιγμιότυπο επάνω). Η ταινία ήταν η μόνη εφετινή ελληνική συμμετοχή στη διοργάνωση και διεκδίκησε το μεγάλο βραβείο του φεστιβάλ μαζί με τα ντοκυμαντέρ «Γιοι της θάλασσας» του Μάικλ Λιντς και «Ροζ σαρία» της πολυβραβευμένης βρετανίδας σκηνοθέτιδος Κιμ Λοντσινότο, στην οποία κατέληξε τελικά η διάκριση. Το «Πεθαίνοντας για την αλήθεια» ρίχνει ένα διεισδυτικό βλέμμα στην υπόθεση των δημοσιογράφων και ξένων ανταποκριτών που σκοτώθηκαν στον πόλεμο του Ιράκ από την έναρξή του ως και σήμερα.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: