16.4.11

SOS από τον εμπορικό κόσμο – Πρώην καταστηματάρχες ζητούν βιβλιάρια απορίας!...


Για ασφυκτική κατάσταση που αγγίζει τα όρια της καθημερινής επιβίωσης κάνει λόγο ο εμπορικός κόσμος της χώρας σε έρευνα του «Αθήνα 9,84» για τα κλειστά καταστήματα και την εμπορική κίνηση των καταστημάτων.

Με το τζίρο και την προσέλκυση πελατών να κάνουν… βουτιά διαρκείας, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Ανδρέας Τριανταφυλλίδης τονίζει πως άνω του 20% των καταστημάτων της Αθήνας έχουν ήδη ...κλείσει και επισημαίνει πως δυστυχώς είμαστε ακόμη στην αρχή. Παράλληλα, υπογραμμίζει πως η οικογενειακή επιχείρηση έχει εκριζωθεί και αποτελεί πλέον ανάμνηση.

Συγκλονιστική, όμως, είναι και η δήλωση του Νικήτα Κανάκη, πρόεδρου των «Γιατρών του Κόσμου» ο οποίος κάνει λόγο για πρώην καταστηματάρχες (μερικοί εκ των οποίων πιθανόν να ήταν και αρκετά εύρωστοι οικονομικά) που ζητούν τρόφιμα και φάρμακα από το σύλλογο και δεν μπορούν να βγάλουν ούτε βιβλιάριο απορίας, γιατί δεν έχουν φορολογική ενημερότητα!

Κορκίδης: «Πάνω από 8 δισ. ευρώ η “χασούρα” του κράτους από τα λουκέτα»

SOS εκπέμπει, όμως, και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, ο οποίος τονίζει ότι συνολικά έχουν βάλει λουκέτο πάνω από 120 χιλιάδες επιχειρήσεις με αποτέλεσμα το κράτος να χάνει έσοδα που ξεπερνούν τα 8 δισ. ευρώ.

Η πρόεδρος του 4ου Δημοτικού διαμερίσματος της Αθήνας Δήμητρα Σιδερή, επεσήμανε, τέλος, πως τα μόνα καταστήματα που ανοίγουν πια, είναι από αλλοδαπούς…
star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: