28.4.11

Οι «φούσκες» της TV ξεφουσκώνουν...

Γράφει η Αφροδίτη Γραμμέλη

Έχει και τα καλά της η κρίση. Για παράδειγμα ξεσκαρτάρει χώρους οι οποίοι έχουν πήξει στη μπαρούφα. Στην κορυφή της συγκεκριμένης κατηγορίας εδώ και χρόνια βρίσκονται η τηλεόραση και η ελληνική σόουμπιζ. Με τους εκπροσώπους της να ... δηλώνουν όπου βρεθούν και όπου σταθούν ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι τους. Να εκσφενδονίζουν απίστευτες ανοησίες κάθε φορά που καλούνται να μιλήσουν για τη ζωή τους και τη δουλειά τους και τελικά όλοι να επαναλαμβάνουν τα ίδια και τα ίδια: «νιώθω έτοιμη να κάνω παιδί», «έχω φάει κέρατο», «ο έρωτας μου με περιμένει στη στροφή», «πώς έχασα αμέτρητα κιλά τρώγοντας ασταμάτητα», «είμαι φίλη με τους πρώην μου», «κάνω πιλάτες, αερόμπικ και ανεβοκατεβαίνω το Λυκαβητό τρεις φορές τη μέρα».

Ευτυχώς ο κόσμος αντιλαμβάνεται πολύ καλά πλέον την τεράστια φούσκα που έχει δημιουργηθεί και φαίνεται να γυρίζει την πλάτη σε εκπομπές, πρόσωπα και θέματα αυτού του βεληνεκούς. Αποστρέφεται την ανοησία, δυσανασχετεί ενώπιον προσώπων που βουλιάζουν στη ματαιοδοξία τους και κάνει τις επιλογές του.

Οι έκπτωτες "βασίλισσες", οι οποίες φορώντας λαμέ νομίζουν πως ακόμη λάμπουν (βλ. Ρούλα Κορομηλά), οι ξεπερασμένες παρουσιάστριες που φλερτάροντας με την ιδέα της εγκυμοσύνης νομίζουν πως θα ανεβάσουν την τηλεθέαση (βλ. Ελένη Μενεγάκη), οι ατάλαντες νεαρές που θεωρούν πως το σολάριουμ και η λεύκανση θα τους εξασφαλίσουν μία θέση στον τηλεοπτικό ήλιο (Κατερίνα Καινούργιου κ.ά.) ή οι πρωταγωνίστριες των απαναταχού μπουζουκοπιστών οι οποίες εξομολογούνται όπου βρεθούν κι όπου σταθούν πως ερωτεύθηκαν ψηλό κι αμούστακο παιδί (βλ. Ελλη Κοκκίνου), πλέον ξεφούσκωσαν.

Μπούχτισε κι ο τηλεθεατής κι ο αναγνώστης!
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: