20.5.11

Τον δολοφόνησαν για 120 ευρώ! ...


Για 120 ευρώ: τόσο αποτιµήθη κεη ζωήτού 44χρονου Μανόλη Καντάρη, όσο δηλαδή πουλήθηκε στο Μοναστηράκι η βιντεοκάµερά του.

Δράστες του εγκλήµατος που προκάλεσε σοκ στην ελληνική κοινωνία,είναι ... δύο Αφγανοί ηλικίας 20 και 27 χρονών, που συνελήφθησαν και οµολόγησαν την πράξη τους, ενώ ο τρίτος συνεργός τους που είναι Πακιστανός, αναζητείται.

Οι δύο Αφγανοί συνελήφθησαν χθες το πρωί σε στοχευµένη επιχείρηση της Αστυνοµίας σε εγκαταλελειµµένο σπίτι της οδού Μενάνδρου, όπου έµεναν µαζί µε άλλους αλλοδαπούς. Από το εγκαταλελειµµένο σπίτι προσήχθησαν 49 αλλοδαποί, ανάµεσά τους οιδύο δράστες. Στην εξέτασή τους στην ΑΣφάλεια οµολόγησαν το στυγερό έγκληµα. Οµολόγησαν ακόµα ότι την ίδια κιόλας ηµέρα της άγριας δολοφονίας πούλησαν τη βιντεοκάµερα στο Μοναστηράκι για 120 ευρώ. Στην εξέτασή τους,οι δύο Αφγανοί προσπάθησαννα ρίξουν ταβάρη στον Πακιστανό πουαναζητείταικαι ισχυρίσθηκαν ότι αυτός µαχαίρωσε τονάτυχο οικογενειάρχη. Ισχυρίσθηκαν ακόµα ότι ο 44χρονος δεν άφηνε από τα χέρια του τηνκάµερα και τότε ο δολοφόνος τον µαχαίρωσε στην πλάτηκαι στον λαιµό.Οι αξιωµατικοί της Ασφάλειας από το υλικό που έχουν συγκεντρώσει, είναι επιφυλακτικοί σχετικά µε τους ισχυρισµούς τους. O ένας από τουςδράστες έχει απασχολήσει την Αστυνοµία στο παρελθόν για µικροαδικήµατα. Σύµφωνα µε πληροφορίες ετοιµάζονταν να διαφύγουν στο εξωτερικό και σκόπευαν µέσω Ρόδου να περάσουν στην Τουρκία.

Τα πρώτα στοιχείαπου αξιοποιήθηκαν για την εξιχνίαση της δολοφονίαςήταν το οπτικό υλικό από δύο κάµερες που είχαν καταγράψει το σκηνικό της βίας.Από την επεξεργασία του έγινε το πρώτο βήµα για τα χαρακτηριστικά των δραστών. Η συνέχεια ήταν η επίµονη αστυνοµική έρευνα και η προσέγγιση ανθρώπων που θα µπορούσαν να δώσουν κάποιες πληροφορίες για τους δολοφόνους. Παράλληλα, άρχισαν να ερευνούν σε περιοχές όπου είναι γνωστό πως διακινούνται κλοπιµαία, όπως συµβαίνει στο Μοναστηράκι, κυρίως µε κλεµµένα κινητά τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές. Οι δράστες ελάχιστες ώρες µετά τη δολοφονία είχαν πουλήσει τη µατωµένη κάµερα ακριβώς εκεί.
TANEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: