29.5.11

Οι ευρωπαίοι γνώριζαν από το 2009 το «ελληνικό πρόβλημα»...


Από το 2009 ήταν γνωστή η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με έκθεση του τότε αρμόδιου επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Χοακίν Αλμούνια.

Στοιχεία σοκ αποκαλύπτει δημοσίευμα της ... Καθημερινής της Κυριακής, για την στάση της Ευρώπης απέναντι στο ελληνικό έλλειμμα, τα οποία υποστηρίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση γνώριζε την κατάσταση της χώρας μας από τις 7 Ιουλίου 2009.

Όπως υπογραμμίζει το δημοσίευμα ο κ. Αλμούνια ενημέρωσε τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, ότι στο τέλος του έτους, το ελληνικό έλλειμμα θα ξεπερνούσε το 10% του ΑΕΠ.

Επίσης, στην έκθεση, αναφερόταν η τεράστια απόκλιση από τους στόχους του προϋπολογισμού για έσοδα και δαπάνες, ενώ οι προβλέψεις για ανάπτυξη χαρακτηρίζονταν «αβάσιμες και υπεραισιόδοξες».

Ο τότε επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης της Συνόδου των υπουργών Οικονομίας της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο 08 Σεπτεμβρίου 2009, είχε επισημάνει ότι για το 2010, θα πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα διορθωτικού χαρακτήρα μέτρα για τη συρρίκνωση του ελληνικού ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ το Σάββατο, ο βουλευτής της ΝΔ και τέως υπουργός Οικονομίας της ΝΔ Γιάννης Παπαθανασίου, υποστήριξε ότι η επιστολή που παρουσιάζει η Καθημερινή αναφέρει ότι το έλλειμμα θα έφθανε σε διψήφιο νούμερο με βάση τα στοιχεία του πρώτο τρίμηνου.

«Η επιστολή λέει ότι για την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου θα φτάναμε 10% στο έλλειμμα αν συνεχιζόταν παρούσα κατάσταση. Δεν συνεχίστηκε η κατάσταση γιατί πήραμε μέτρα» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον βουλευτή η κυβέρνηση της ΝΔ μετά το πρώτο τρίμηνο έλαβε τρεις φορές μέτρα: στις 5 Φεβρουαρίου, στις 18 Μαρτίου και στις 25 Ιουνίου.
metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: