16.5.11

Βολές Καμίνη εναντίον Παπουτσή...


Μέσα σε κλίμα έντασης συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο.Ο Δήμαρχος Αθηναίων «έριξε» όλες τις ευθύνες στην αστυνομία για την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας. Έκανε λόγο για... «πολιτική βία από ακραίες ομάδες, που έχουν καταστήσει άβατο τον Άγιο Παντελεήμονα και την ευρύτερη περιοχή των Πατησίων» ενώ συγχρόνως επισήμανε ότι η απουσία αστυνομίας αποθρασύνει τους εγκληματίες. Κατηγόρησε, δε, την αστυνομία για «βεντέτα με ακροαριστερές ομάδες και αδράνεια στις επιθέσεις των ακροδεξιών έναντι μεταναστών». Ο Γ. Καμίνης πρότεινε την συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με κοινότητες νόμιμων μεταναστών, μικτά κλιμάκια Δημοτικής Αστυνομίας και ΕΛ.ΑΣ, πιλοτική εφαρμογή του θεσμού του δημοτικού αστυνομικού γειτονιάς, αποτροπή εισόδου άλλων αλλοδαπών, διαχωρισμό των ατόμων που αιτούνται άσυλο από τους υπόλοιπους, οι οποίοι όπως σημείωσε «θα πρέπει να επιστρέψουν στις χώρες τους».
Ακόμα αναφέρθηκε στην ανάγκη καταγραφής των αλλοδαπών, που βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα, στην ανάγκη διαμόρφωσης χώρων κράτησης εκτός Αθηνών, στην υποχρέωση των εισαγγελικών αρχών να εξετάζουν εκμισθώσεις, που γίνονται από Ελληνες σε παράνομους αλλοδαπούς, στην ανάγκη ελέγχου των εγκαταλειμένων κτιρίων και σφραγίσματος.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης, εξέφρασε τη συμφωνία του σε αρκετά σημεία της εισήγησης του δημάρχου και επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί εκτενέστερα στη συζήτηση, που θα γίνει την Τετάρτη στο Δημοτικό Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα την κατάσταση στην πόλη.

Επισήμανε, πάντως, ότι έστειλε ήδη τις προτάσεις της παράταξής του στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και ότι οι προτάσεις αφορούν το τρίπτυχο «ασφάλεια, εγκληματικότητα και παράνομη μετανάστευση», υπογραμμίζοντας ότι «το πρόβλημα είναι εθνικό, όπου υποχωρεί το κράτος τη θέση του παίρνει το οργανωμένο έγκλημα. Ιδιαίτερο πρόβλημα υπάρχει, καθώς η είσοδος αλλοδαπών στη χώρα είναι εύκολη, ενώ η έξοδος δύσκολη, σχεδόν αδύνατη και έτσι η Ελλάδα και η Αθήνα ειδικότερα μετατρέπονται σε χωματερή ανθρώπων».
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: