19.5.11

Δεν θέλει την αναδιάρθρωση η ΕΚΤ, απειλεί με κλείσιμο της στρόφιγγας...


Καλά κρατεί η διάσταση απόψεων στην Ευρώπη για το ελληνικό χρέος, καθώς μετά από τις διπλωματικές δηλώσεις του Γιούνκερ περί μιας πιθανής ήπιας αναδιάρθρωσης η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα... τρίζει τα δόντια της.

Ουσιαστικά η ... ΕΚΤ απειλεί πως στην περίπτωση μίας αναδιάρθρωσης δεν θα αποδέχεται ελληνικά ομόλογα για την παροχή ρευστότητας, κλείνοντας ουσιαστικά τη ροή χρήματος για τις τράπεζες της χώρας μας.

Το σενάριο της αναδιάρθρωσης, ήπιας ή μη, δέχεται τα τελευταία 24ωρα αμφισβήτηση κυρίως μέσω δημοσιευμάτων και αναλύσεων που φιλοξενούνται σε μεγάλες οικονομικές εφημερίδες και ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Στη σημερινή της έκδοση η γερμανόφωνη έκδοση των Financial Times αναφέρει ότι ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΚΤ, προειδοποίησε τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης για τη στάση που θα τηρήσει η κεντρική τράπεζα στην περίπτωση μιας απόπειρας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Λίγο αργότερα εκπρόσωπος της ΕΚΤ επικαλέστηκε τον Γιούρκεν Σταρκ, μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ, που απηύθυνε την ίδια προειδοποίηση απευθυνόμενος σε όσους μιλούν για κάποιο σχέδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Σημειώνεται πως η ΕΚΤ έχει στο χαρτοφυλάκιό της ελληνικά ομόλογα συνολικού ύψους 50 δισ. ευρώ.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: