2.5.11

“Έφοδος” του πρώτου κλιμακίου της τρόικας στα ...απείθαρχα υπουργεία...


Σε δύο δόσεις θα έρθουν τελικώς οι ελεγκτές της τρόικας στη χώρα μας, κατά το αμέσως προσεχές διάστημα. Οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι αυτό το κλιμάκιο, όταν συμπληρωθεί, θα είναι το μεγαλύτερο που θα έχει πατήσει επί ... ελληνικού εδάφους, από συστάσεως της τρόικας.

Ενδεικτικό στοιχείο κι αυτό της κρισιμότητας των ημερών. Συγκεκριμένα, αύριο το πρωί έρχεται στην Αθήνα το κλιμάκιο των τεχνοκρατών, το οποίο θα αναλάβει να προετοιμάσει το έδαφος για τους επικεφαλείς της τρόικας, οι οποίοι φτάνουν στη χώρα μας προς το τέλος της εβδομάδας, με μια μικρή διαφοροποίηση, ως προς τη σύνθεση.

Στη θέση του Βέλγου Ντερόουζ, θα βρίσκεται ο Γερμανός Μορς. Ο πρώτος προήχθη και θα παρακολουθεί τις ελληνικές εξελίξεις από το γραφείο του στις Βρυξέλλες. Μικρή σημασία, όμως, έχει αυτή η αλλαγή. Κι αυτό γιατί ο στόχος παραμένει ίδιος.

Οι τεχνοκράτες, λοιπόν, που έρχονται αύριο, πιάνουν αμέσως δουλειά, ξεκινώντας κύκλο επαφών με τα υπουργεία και κυρίως με εκείνα τα οποία αρνούνται πεισματικά να προχωρήσουν σε περαιτέρω περικοπή των δαπανών τους, ισχυριζόμενα πως ό,τι "λίπος" είχαν, "κάηκε". Το κλιμάκιο, αντί του υπουργείου Οικονομικών θα τους υποδείξει τι θα πρέπει να κάνουν από εδώ και στο εξής, μια και στην οδό Νίκης έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά με αυτές τις περιπτώσεις.

Αρχική πρόθεση της κυβέρνησης ήταν να μην εξελιχθεί η κατάσταση κατ αυτόν τον τρόπο, αλλά στη πράξη αποδείχθηκε ότι ήταν σχεδόν αδύνατο. Έτσι, εν΄ είδη επιτροπείας, η τρόικα, σε επίπεδο τεχνοκρατών, θα κάνει τις εισηγήσεις της και σε αυτό το μέτωπο, ενώ στις συναντήσεις που θα γίνουν, θα παραβρίσκεται και εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών.

Θα συσταθεί, δηλαδή, μια τριμερής επιτροπή, ανά υπουργείο και απλώς θα αρχίσει να "κόβει" δαπάνες, άλλοτε δίκαια κι άλλοτε άδικα...
newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: