22.5.11

Άρειος Πάγος: Υπέρ απολυμένης - θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης...


Στο Εφετείο για νέα κρίση παρέπεμψε ο Άρειος Πάγος την υπόθεση απόλυσης μιας εργαζόμενης λόγω άρνησής της σε «φιλική» προσέγγιση του διευθυντή της. Η απόφαση είχε εκδικαστεί από το Εφετείο ωστόσο το δικαστήριο αποφάσισε ότι ... δεν προκύπτει ότι η απόλυση της καταγγελλόμενης ήταν καταχρηστική.

Αναλυτικά, η εργαζομένη υποστήριξε στην αγωγή της ότι η απόλυσή της είναι καταχρηστική γιατί έγινε από εμπάθεια των αρμοδίων οργάνων της εργοδότριας επιχείρησης. Υποστήριξε ότι ο νέος διευθυντής προσωπικού εκδήλωσε ενδιαφέρον για εκείνη με υπερβολικά «φιλικό» τρόπο και με πολύ κολακευτικά σχόλια για την εμφάνισή της.

Το Εφετείο έκρινε ότι η προσέγγιση αυτή δεν προσβάλει την αξιοπρέπειά της, αλλά δημιουργώντας της όμως παράλληλα πρόβλημα επικοινωνίας και ανασφάλειας, ενώ την αποσπούσε και από την εργασία της και ως εκ τούτου δεν υπάρχει εμφανής και δικαιολογημένη αιτία για την καταγγελία της σύμβασης.

Εξάλλου, υπογραμμίζει το Εφετείο δεν υπάρχει ισχυρισμός της απολυθείσας ότι δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση. Κατόπιν αυτών το Εφετείο κατέληξε στην κρίση ότι δεν προκύπτει ότι η καταγγελία της εργαζόμενης ήταν καταχρηστική.

Το Β' Τμήμα του Αρείου Πάγου ωστόσο αναίρεσε την εφετειακή απόφαση παραπέμποντας την υπόθεση και πάλι στο Εφετείο για νέα κρίση.
newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: