7.5.11

Στο εξωτερικό διέφυγε ο Τρικαλινός που αναζητεί η Σκότλαντ Γιαρντ ...



Ο εγκέφαλος του κυκλώματος, που αφαιρούσε βυζαντινές εικόνες από εκκλησίες και μοναστήρια της Ηπείρου και της Θεσσαλίας και προμήθευε οίκους δημοπρασίας στην Ευρώπη, εντοπίστηκε από την Σκότλαντ Γιαρντ. Πρόκειται για ... Τρικαλινό, το όνομα του οποίου δόθηκε από την Βρετανική αστυνομία στην ΕΛ. ΑΣ. πλην όμως δεν κατέστη δυνατή η σύλληψή του καθώς έσπευσε να εξαφανιστεί και εικάζεται ότι διέφυγε στο εξωτερικό.

Τα πλήρη στοιχεία για την ταυτότητα του προμηθευτή έδωσαν οι υπεύθυνοι της γκαλερί μετά τον εντοπισμό μέσω Διαδικτύου 6 βυζαντινών εικόνων τις οποίες ο οίκος προόριζε προς πώληση. Ο προμηθευτής της γκαλερί φέρεται να δήλωσε στους υπεύθυνους ότι οι εικόνες αποτελούν οικογενειακά κειμήλια προερχόμενα από συλλογή του πατέρα του.

Το συγκεκριμένο κύκλωμα, ωστόσο, φαίνεται ότι δεν προμήθευε μόνο την συγκεκριμένη γκαλερί στο Λονδίνο, αφού άλλες 9 κλεμμένες βυζαντινές εικόνες, προερχόμενες από ναούς και μονές της Ηπείρου αλλά και των Γρεβενών, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε οίκους δημοπρασιών στο Αμστερνταμ.
trikalanews

Δεν υπάρχουν σχόλια: