17.5.11

Στα τέλη Μαΐου κρίνεται η τύχη της Αντωνίας Ηλία...


Αναβολή μέχρι τις 31 Μαΐου πήρε η ακροαματική διαδικασία για το ελληνικό αίτημα έκδοσής της φυγόδικου πρωτοδίκη, Αντωνίας Ηλία, από το πρωτοδικείο του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο.

Η φυγόδικος ισχυρίστηκε και χθες ενώπιον του δικαστηρίου ότι... έχει πέσει θύμα λανθασμένης ταυτότητας, καθώς επιμένει ότι είναι Γαλλίδα υπήκοος ονόματι Αντόνια Ζεμέν. Ωστόσο, το δακτυλικό της αποτύπωμα ταυτοποιήθηκε με το αποτύπωμα στην ταυτότητα της Αντωνίας Ηλία, με αποτέλεσμα οι δικαστικές αρχές να είναι βέβαιες ότι πρόκειται για την καταζητούμενη.

Μάλιστα, το αίτημά της να ορίσει η ίδια τον προσωπικό της συνήγορο από την Αθήνα προκάλεσε τη σαρκαστική παρατήρηση της προέδρου ότι αρνείται μεν πως είναι Ελληνίδα αλλά θέλει Έλληνα δικηγόρο, με την κα Ηλία να απαντά πως πρόκειται για σύμπτωση.

Υπενθυμίζεται ότι η φυγόδικος έχει καταδικαστεί ερήμην σε 80 μήνες φυλάκισης για το ρόλο της στο παραδικαστικό κύκλωμα. Η διαδικασία έκδοσής της μπορεί να διαρκέσει έως και 90 ημέρες, καθώς η κατηγορούμενη έχει δικαίωμα έφεσης.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: