10.5.11

Έρχεται «μαχαίρι» σε επικουρικές...


«Προσαρμογές», δηλαδή μειώσεις, στο ύψος των επικουρικών συντάξεων όχι μόνο των νέων αλλά και των παλιών συνταξιούχων προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, κατά τη διάρκεια συνάντησης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με δημοσιογράφους. Επιβεβαίωσε επί της ουσίας τις... πληροφορίες για την επιβολή πλαφόν στις συντάξεις.
Ο αναπληρωτής υπουργός υποστήριξε μεν ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει την επιβολή αυτού του μέτρου, ανέφερε δε ότι θα επιδιώξει την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας, στο πλαίσιο του εξορθολογισμού των δαπανών. Με την ισχύουσα νομοθεσία προβλέπεται πλαφόν 2.350 ευρώ για την σύνταξη από ένα ταμείο, περίπου 2.700 για τη διαδοχική ασφάλιση και 3.650 για όσους παίρνουν δυο συντάξεις.

Αναφορικά με τη μείωση των επικουρικών συντάξεων, δήλωσε ότι θα αφορούν σε όσους βγουν στη σύνταξη μετά την 1η Ιανουαρίου 2012, αφήνοντας όμως ανοιχτό το παράθυρο για "μαχαίρι" στις επικουρικές όσων βρίσκονται ήδη στη σύνταξη. "Δεν μπορεί να συνεχίσει κάποιος να λαμβάνει 800 ευρώ επικουρική σύνταξη, όταν ο συνταξιούχος του ιδίου κλάδου θα λαμβάνει 200", είπε. Πρόσθεσε ότι οι όποιες προσαρμογές θα γίνουν σε σχέση με το ύψος της κύριας σύνταξης, με "αίσθημα δικαιοσύνης".
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: