28.5.11

Επίσκεψη πρωθυπουργού του Καναδά στην Αθήνα...


Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου συναντάται σήμερα το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό του Καναδά Stephen Harper, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα. Το πρωί του Σαββάτου ο... κ. Χάρπερ επισκέφτηκε τη Βουλή.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, υποδεχόμενος τον Καναδό πρωθυπουργό, τόνισε ότι είναι μεγάλη χαρά να υποδέχεται τον ηγέτη του Καναδά και τους συνεργάτες του, στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία. «Οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες είναι καλές, αλλά θα καταβάλλουμε προσπάθεια να γίνουν καλύτερες», δήλωσε.

Ο κ. Πετσάλνικος αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο της ελληνικής ομογένειας στον Καναδά, που αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα στους δύο λαούς, όπως είπε, ενώ σημείωσε «πως η φιλόξενη χώρα υποδέχθηκε τους πολιτικούς πρόσφυγες επί στρατιωτικής δικτατορίας, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο αείμνηστος πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου και ο νυν πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου» .

Στη συνέχεια υπογράμμισε την παρουσία των αρχαιοελληνικών σπουδών και των εδρών νεοελληνικών σπουδών στα Πανεπιστήμια του Καναδά, προσθέτοντας πως στα ελληνόφωνα σχολεία της χώρας διδάσκονται τα νέα πειραματικά βιβλία εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας.

Τέλος, τόνισε τη σπουδαιότητα της επίσκεψης του Καναδά πρωθυπουργού αύριο στα Καλάβρυτα, τόπο θυσίας και μαρτυρίας για τους αγώνες της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Από την πλευρά του ο Καναδός πρωθυπουργός, Στίβεν Χάρπερ ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή στην Αθήνα, τονίζοντας πως ο Καναδάς έχει 250 χιλιάδες Έλληνες, από τους οποίους δύο βρίσκονται σήμερα μαζί του και είναι ο υπουργός Τόνι Κλέμεντ και ο βουλευτής Κώστας Μενεγάκης.

Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν πρόσφατα ο Καναδός πρωθυπουργός σημείωσε τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Πετσάλνικος επέδωσε στον Καναδό πρωθυπουργό το χρυσό μετάλλιο του Περικλέους, σύμβολο της εποχής της Δημοκρατίας και του χρυσού αιώνα των Αθηνών.
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: