7.5.11

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας γονέων παιδιών με δυσλεξία κατά Διαμαντοπούλου...


Με τον δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη συναντήθηκαν σήμερα αυτή την ώρα οι γονείς των υποψήφιων στις πανελλαδικές εξετάσεις, τους οποίους το υπουργείο Παιδείας υποχρεώνει να ... μεταβούν στην Αθήνα.

Όπως δήλωσε η κα Σοφία Περάκη «διαμαρτυρόμαστε για την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να ανεβάσει τα παιδιά μας, στην Αθήνα και μάλιστα με έξοδα δικά μας. Αυτό είναι πάρα πολύ επιβαρυντικό για τα παιδιά μας και μάλιστα δεν...
ανεβαίνουν όλα τα παιδιά που έχουν δυσλεξία αλλά μόνο των ΕΠΑΛ. Είναι ειδική διάκριση για τα παιδιά μας. Θέλουμε την βοήθεια όλων των φορέων της αυτοδιοίκησης και της πολιτικής.»

Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη απόφαση του υπουργείου Παιδείας για να μην δημιουργηθεί φέτος ειδικό εξεταστικό κέντρο στην Κρήτη, αλλά να υποχρεωθούν οι 166 υποψήφιοι, με ειδικές ανάγκες, από το νησί μαζί με τις οικογένειές τους να ταξιδέψουν και να μείνουν στην Αθήνα, με δικά τους έξοδα, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από το σύνολο του εκπαιδευτικού και πολιτικού κόσμου.

'Ηδη απο την προηγούμενη Δευτέρα και ο κ.Σκουλάκης με μια σκληρή επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας έχει ζητήσει την σύσταση ειδικού εξεταστικού κέντρου για αυτούς τους υποψήφιους στην Κρήτη
newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια: