28.5.11

Άγριος καυγάς Παπακωνσταντίνου-Αναγνωστάκη...


Σε καυγά μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και του δημοσιογράφου Μανώλη Αναγνωστάκη εξελίχθηκε η συνέντευξη του κ. Παπακωνσταντίνου στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», με αφορμή μία... ερώτηση του δημοσιογράφου την οποία ο υπουργός απέφυγε. Τότε, άναψαν τα αίματα...

Ο Μανώλης Αναγνωστάκης ρώτησε ξεκάθαρα τον Υπουργό Οικονομικών αφού ο κ. Τόμσεν ζητάει να μην υπάρχουν επιπλέον αυξήσεις στους φόρους, γιατί η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η Τρόικα ζητάει το αντίθετο.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου άρχισε για μία ακόμη φορά να αναπτύσσει τις ιδέες του για την επιτυχία της κυβέρνησης, χωρίς να απαντάει ξεκάθαρα.

Ο Αναγνωστάκης του είπε φανερά αγανακτισμένος «πώς είναι δυνατόν να διαλύουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας και να μην βρίσκεται κάποιος να αναλάβει την ευθύνη;»

Άρχισε, τότε, ένας πολύ έντονος διάλογος, στον οποίο ο υπουργός Οικονομικών απείλησε να αποχωρήσει, γιατί δεν φαινόταν σε θέση να απαντήσει. Μάλιστα ο Χασαπόπουλος παρενέβη προσπαθώντας να σταματήσει τον καβγά και έλεγε ότι πρέπει να κλείσει η εκπομπή, γιατί τέλειωσε ο χρόνος.

Ωστόσο, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν μερικές κουβέντες όπως ο «καθένας κρίνεται από τον τρόπο που μιλάει.» Ο Αναγνωστάκης, εκνευρισμένος με τον Παπακωνσταντίνου, που αντί να του απαντήσει, ύψωσε τον τόνο της φωνής του και του μιλούσε ειρωνικά, είπε ότι τουλάχιστον οι δημοσιογράφοι, αν κάνουν και κάποιο λάθος, ζητάνε και συγγνώμη, ενώ οι πολιτικοί κάνουν λάθη σε βάρος των πολιτών και κανείς δεν αναλαμβάνει ούτε την ευθύνη ούτε και ζητάει συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό.

Μάλιστα, όταν ο Παπακωνσταντίνου είπε ότι οι Έλληνες στο μέλλον θα δουν τα όσα έχει κάνει γι’ αυτούς η κυβέρνηση, ο Αναγνωστάκης σχολίασε : «αν θα ζουν».

Κατά τα υπόλοιπα, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε πως «Το ευρώ είναι τεράστια κατάκτηση για την Ελλάδα. Τα όσα ειπώθηκαν για τη συνάντηση του Λουξεμβούργου ήταν αστεία πράγματα», και συμπλήρωσε: «Όσοι μιλούν για επιστροφή στη δραχμή δεν αντιλαμβάνονται τις επιπτώσεις που θα έχει κάτι τέτοιο».

Ο ίδιος χαρακτήρισε «άδικο» το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη κατά της Ελλάδας. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ευρωπαίων υπουργών που δεν θέλουν να καταβάλουν χρήματα για την Ελλάδα, ο Γ.Παπακωνσταντίνου είπε ότι «οι δηλώσεις αυτές δεν έχουν σημασία, καθώς δεν υπάρχει τέτοια απόφαση».
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: