31.5.11

Νέα επίθεση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στον Δρούτσα...


Συνεχίζεται η κριτική στον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα για τις δηλώσεις σχετικά με τα προνόμια των βουλευτών. Σήμερα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δήλωσαν τα εξής στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής:

«Τέτοιες δηλώσεις ρίχνουν λάδι στη φωτιά και... δεν συμβάλλουν στο κλίμα ομοψυχίας, εθνικής ενότητας και αποφασιστικότητας», είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Κατρίνης, ο οποίος τόνισε ότι «δεν χρειάζεται να αναπαράγουμε εύκολους λαϊκισμούς».


«Είμαι σίγουρη ότι ο κ. Δρούτσας θα έχει την ευκαιρία να εξηγήσει. Πιστεύω ότι ήταν έκφραση προσωπικής άποψης και όχι έλλειψης σεβασμού στο κοινοβούλιο. Σε αυτές τις στιγμές το μείζον και κρίσιμο είναι η ενδυνάμωση των δημοκρατικών διαδικασιών για την αντιμετώπιση αυτής της πρωτόγνωρης κρίσης», δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας, Μ. Ξενογιαννακοπούλου.


«Ο κ. Δρούτσας χαρακτηρίζεται από διακριτικότητα. Οι δηλώσεις του είναι προς τη σωστή κατεύθυνση για τον διαχωρισμό των εξουσιών. Το πιο σημαντικό είναι ότι στο πλαίσιο αυτής της κρίσης υπάρχει κίνδυνος η κοινοβουλευτική δημοκρατία να είναι η παράπλευρη ζημιά της κρίσης. Αυτά πρέπει να τα συζητήσουμε γιατί το κοινοβούλιο χρειάζεται μεταρρύθμιση», είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ο. Βουδούρης.


«Έχω την ανάγκη να πω μερικά πράγματα για έναν Υπουργό ο οποίος τα τελευταία 10 χρόνια συμμετέχει στα πολιτικά δρώμενα της χώρας ως σύμβουλος του πρωθυπουργού και τώρα ως υπουργός. Αυτός ο άνθρωπος σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία και ενώ συμμετέχει σε όλες τις κλειστές συσκέψεις για το μέλλον της χώρας, αντί να δει πως θα προγραμματίσουμε και πως θα πάμε καλύτερα για να σωθεί η πατρίδα, επέλεξε το δρόμο του λαϊκισμού, ώστε να μεταφέρει το πρόβλημα σε άλλο επίπεδο. Κυρίως όμως με προβλημάτισε γιατί δεν σεβάστηκε τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος είναι 25 χρόνια βουλευτής. Τέτοιες φωνές σήμερα δεν βοηθούν στο να λυθούν τα προβλήματα. Θέλω να σας πω ότι αυτός ο δρόμος είναι επιτροπή τον υπουργό, τον οποίο με σεβασμό τόσο καιρό εμείς οι βουλευτές παρακολουθούμε, να έρθει και να μας δώσει κάποιες εξηγήσεις. Και αν δεν μπορεί αυτή τη στιγμή ο Υπουργό- καταλαβαίνω τη δυσκολία- θα πρέπει το θέμα να το αντιμετωπίσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Τα ψέματα τελείωσαν. Δεν θα αναλάβουμε ευθύνες άλλων οι βουλευτές και ειδικά οι νέοι βουλευτές», υπογράμμισε ο βουλευτής, Ο. Κωνσταντινόπουλος.
star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: