15.5.11

"Συγκλονιστική είδηση"...


Σοκ και αναταραχή έχουν προκαλέσει η σύλληψη και οι ασκηθείσες ποινικές διώξεις στον επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, για την απόπειρα σεξουαλικής κακοποίησης σε καμαριέρα ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη.

Η απαγγελία των κατηγοριών στον Στρος Καν είναι... «μια συγκλονιστική είδηση», δήλωσε σήμερα στο Παρίσι, η υποψήφια του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2007 στη Γαλλία, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η οποία ζήτησε από όλους να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να μην προσπαθήσουν να επωφεληθούν από την κατάσταση. «Είναι ένα σοκ. Όλα πρέπει να ερευνηθούν. Η σκέψη μου αυτήν τη στιγμή είναι στην οικογένειά του, τους συγγενείς του, αλλά και στον ίδιο, ο οποίος περνάει αυτήν τη δοκιμασία. Δεν έχει έλθει ακόμα η στιγμή να μιλήσουμε για τις συνέπειες της υπόθεσης αυτής στην εσωτερική πολιτική» κατέληξε.

«Η υπόθεση αυτή και οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον Στρος-Καν σηματοδοτούν το τέλος της προετοιμασίας της προεκλογικής του εκστρατείας για την προεδρία και πιθανότατα θα αναγκάσουν το ΔΝΤ να τού ζητήσει να εγκαταλείψει τη θέση του σ΄αυτό» υποστήριξε εξάλλου η Μαρίν Λε Πεν, επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, πεπεισμένη ότι η ιστορία αυτή ανεξαρτήτως έκβασης θα αμαυρώσει έντονα την εικόνα του Γάλλου προέδρου του ΔΝΤ.

«Κεραυνό εν αιθρία» χαρακτήρισε, εξάλλου την είδηση η ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας Μαρτίν Ομπρί, η οποία απηύθυνε έκκληση για ενότητα του κόμματος: «Τα νέα που πληροφορηθήκαμε χθες βράδυ από τη Νέα Υόρκη ήταν κεραυνός εν αιθρία. Απευθύνω έκκληση στους Σοσιαλιστές να παραμείνουν ενωμένοι και λογικοί» ανέφερε.

ΔΝΤ: Παραμένουμε σε πλήρη ετοιμότητα

Τη διαβεβαίωση ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παραμένει και θα παραμείνει σε πλήρη λειτουργία έκανε η Καρολάιν Ατκινσον, διευθύντρια Εξωτερικών Σχέσεων του οργανισμού.

Η κα Άτκινσον δε θέλησε να προβεί σε άλλα σχόλια για το θέμα ενώ προσωρινά ο Στρος Καν θα αντικατασταθεί από τον πρώτο αναπληρωτή του, Αμερικανό Τζον Λίπσκι.
star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: