17.5.11

Για παθητική δωροδοκία και απόπειρα εκβιασμού κατηγορούνται στελέχη του ΣΔΟΕ...


Για παθητική δωροδοκία από υπαλλήλους και για απόπειρα εκβίασης, κατηγορούνται τα τρία στελέχη του ΣΔΟΕ, που συνελήφθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

Οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν για... απόπειρα εκβίασης επιχειρηματία στην περιοχή Ιεράς Οδού-Αιγάλεω, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε εναντίον τους είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Στην κατοχή του ενός από τους εφοριακούς, βρέθηκε την ώρα της σύλληψης και πιστόλι με σφαίρες, το οποίο κατείχε παράνομα.

Στην κατοχή του βρέθηκαν επίσης 9.160 ευρώ και στο σπίτι του βρέθηκαν άλλα 85.570 ευρώ μαζί με πολυτελές αυτοκίνητο. Όλα κατασχέθηκαν.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι τρεις εφοριακοί είχαν επισκεφθεί πριν από δέκα ημέρες την επιχείρηση και απαίτησαν τα χρήματα. Η ιδιοκτήτρια ενημέρωσε τις αρχές και οργανώθηκε η επιχείρηση σύλληψής τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι εφοριακοί, οι δύο ηλικίας 48 και ένας ηλικίας 45 ετών, εξεβίασαν την επιχείρηση και ζήτησαν από την ιδιοκτήτρια ποσό 1.000 ευρώ, για να βεβαιώσουν μόνο ελάχιστες παραβάσεις.

Η ιδιοκτήτρια ενημέρωσε την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, προσημειώθηκε το ποσό και όταν οι τρεις εφοριακοί έβγαιναν από την επιχείρηση ελέγχθηκαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, βρέθηκαν στην κατοχή τους τα χρήματα και συνελήφθησαν.

Το υπουργείο Οικονομικών είχε ανακοινώσει τη Δευτέρα ότι λαμβάνονται διοικητικά μέτρα και ακολουθεί η πειθαρχική διαδικασία.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου νόμου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, για τις πράξεις αυτές προβλέπεται ποινή κάθειρξης μέχρι 10 έτη και δυνατότητα προσωρινής κράτησης, ανεξαρτήτως του ύψους του ποσού της συναλλαγής (έστω κι αν πρόκειται για ένα ευρώ), ειδικά για υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών.
TANEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: