18.5.11

«Κενά» στις συμβάσεις των υποβρυχίων...


«Κενά» παρατηρήθηκαν στις συμβάσεις των υποβρυχίων, όπως αποκάλυψε κατά την κατάθεσή του στην Προανακριτή Επιτροπή ο μάρτυρας – διευθυντής του ΣΔΟΕ, Κ. Παπαγεωργίου.

Η επιτροπή μελετά το πόρισμα των ελέγχων, που είχε κάνει το ΣΔΟΕ για τις συμβάσεις και τα αντισταθμιστικά, ενώ το... Σώμα Δίωξης αναμένεται να καταλήξει και σε νέο πόρισμα που θα αφορά φυσικά πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων εμπλέκονται στην υπόθεση, όπως ο κ. Μπόκος που θα κληθεί να καταθέσει τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με το πόρισμα, υπάρχουν διαφορές στην υλοποίηση του έργου και τα φορολογικά, ενώ στα αντισταθμιστικά, ειδικά, υπάρχουν 230 εκατ. ευρώ «ορφανά», όπως είπε ο μάρτυρας. Αυτό σημαίνει ότι έχουν εισπραχτεί, αλλά δεν υπάρχουν παραστατικά για να ξέρουμε τους αποδέκτες.

Ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπίστωσε πολλές συμπληρωματικές εγγραφές χειρόγραφες, δηλαδή χωρίς να υπάρχουν τα απαιτούμενα έγγραφα και δικαιολογητικά και πρόσθεσε ότι το ΣΔΟΕ θα υποβάλλει συμπληρωματική αναφορά στην προανακριτική επιτροπή όταν ολοκληρωθεί και η έρευνα για τα φυσικά πρόσωπα.

Πάντως, ο άλλος μάρτυρας που παρουσιάστηκε, ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα του Μαύρου Χρήματος, Π. Νικολούδης, τόνισε ότι δεν έγινε κυκλοφορία μαύρου χρήματος, καθώς αν είχε γίνει κάτι τέτοιο θα είχε διατάξει έρευνα για την υπόθεση.

Τέλος, ο μάρτυρας Μ. Φιλιπίδης δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, αφού όπως έγινε γνωστό είναι μόνιμος κάτοικος Λιβάνου.
star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: