30.5.11

«Δεν υπάρχει πλέον χρόνος για μακρές διαπραγματεύσεις», λέει ο Όλι Ρεν...


Να συμπεριφερθούν με «εποικοδομητικό» τρόπο και να στηρίξουν το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που έχει εκπονήσει η ΕΕ και το ΔΝΤ, καλεί τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα και κυρίως την αξιωματική αντιπολίτευση ο επίτροπος Όλι Ρεν, σε... συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt την Δευτέρα.

«Ο Ιούνιος είναι ο σημαντικός μήνας για την διαχείριση της κρίσης», λέει ο κ. Ρεν. «Ο ερχόμενος μήνας θα μπορούσε να είναι ή η αρχή του τέλους της κρίσης ή μια χαμένη ευκαιρία», προσθέτει.

«Τον Ιούνιο, είτε θα λύσουμε τα προβλήματα είτε θα χάσουμε την ευκαιρία» επισημαίνει και δηλώνει χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει πλέον χρόνος για μακρές διαπραγματεύσεις».

«Πάνω απ' όλα, όμως, η Ελλάδα θα πρέπει να εκπληρώσει τους δημοσιονομικούς στόχους της για το 2011, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και να πετύχει μια υπερκομματική συναίνεση για το πρόγραμμα βοήθειας της ΕΕ και του ΔΝΤ», τονίζει.

Ο κ. Ρεν επισημαίνει πως μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες θα παρθούν σημαντικές αποφάσεις, όπως για παράδειγμα μια καλύτερη οικονομική συνεργασία μέσα στην ΕΕ και η δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξης από το 2013.
TANEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: