24.5.11

Λουκέτο προ των πυλών για Φίλκεραμ - Johnson...


Προ των πυλών του «λουκέτου», φαίνεται πως βρίσκεται η βιομηχανία της Φίλκεραμ - Johnson στην ανατολική Θεσσαλονίκη, διευρύνοντας τη μακρά λίστα της αποβιομηχάνισης στην πόλη, που έχει λάβει εκρηκτική διάσταση, ιδίως μετά την... εκδήλωση της οικονομικής κρίσης στη χώρα.

Όπως αποκαλύπτουν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση, από τις 14 Απριλίου η διοίκηση της επιχείρησης έχει αποστείλει εξώδικο στο Σωματείο τους, με το οποίο ζητεί διαβούλευση για ομαδικές απολύσεις, ενώ παράλληλα δήλωσε σε τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας ότι δεν μπορεί να ξαναλειτουργήσει την παραγωγική της μονάδα.

Οι 220 εναπομείναντες εργαζόμενοι στην επιχείρηση είναι απλήρωτοι επί 1,5 μήνες, ενώ από τις αρχές του τρέχοντος έτους, και για συνολικά ένα τρίμηνο, υποχρεώθηκαν σε διαθεσιμότητα, λαμβάνοντας τις μισές από τις κανονικές αποδοχές. Μετά, όμως, και την τελευταία εξέλιξη, ξεκίνησαν από χθες κινητοποιήσεις αρχής γενομένης με αποκλεισμούς δρόμων στην ανατολική πλευρά της πόλης, όπου βρίσκεται και η κεντρική παραγωγική μονάδα της εταιρίας. Παράλληλα, διεκδικούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, κάνοντας λόγο για ανεπαρκή διαχείριση της παραγωγής εκ μέρους της διοίκησης της επιχείρησης.

Σημειώνεται ότι η «Φίλκεραμ» τον Οκτώβριο του 2008 εγκαινίασε μία νέα σύγχρονη μονάδα παραγωγής, ξεκίνησε στη συνέχεια το κλείσιμο παλαιότερων μονάδων της με παράλληλη μείωση των εργαζόμενων.

Το φαινόμενο αυτό συνεχίστηκε όλο το 2009 απολύοντας πάνω από 60 άτομα εργαζόμενους. Ταυτόχρονα άρχισαν να δίνονται διαθεσιμότητες στο υπόλοιπο προσωπικό, με τη διοίκηση, όπως καταγγέλθηκε, να μειώνει μονομερώς το επίδομα προσαύξησης των νυχτερινών, αλλά και των επίσημων αργιών. Πέρσι δεν απολύθηκαν άλλοι εργαζόμενοι, αλλά η διοίκηση της εταιρίας εξάντλησε το περιθώριο τρίμηνης διαθεσιμότητας για όλους τους απασχολούμενους.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: