11.6.11

Η ΕΥΔΑΠ μπλοκάρισε τους τραπεζικούς λογαριασμούς του δήμου Σαρωνικού, για χρέη ύψους 8.000.000 ευρώ...


Τους τραπεζικούς λογαριασμούς του δήμου Σαρωνικού, για χρέη ύψους 8.000.000 ευρώ, μπλοκάρισε η εταιρεία ύδρευσης αποχέτευσης (ΕΥΔΑΠ). Η εντολή δόθηκε εν αγνοία του δήμου, ο οποίος πληροφορήθηκε το μπλοκάρισμα, όταν υπάλληλος μετέβη στην τράπεζα για συναλλαγή εκ μέρους του δήμου.

Το ...
ποσό της οφειλής, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες επιμερίζεται χοντρικά στον πρώην δήμο Καλυβίων 6.000.000 €, 1.500.000 € στον δήμο Αναβύσσου και περί τις 500.000 € στην κοινότητα Παλαιάς Φώκαιας. Δεν φαίνεται να έχει καμία οφειλή η πρώην κοινότητα Σαρωνίδας.

Το μπλοκάρισμα των τραπεζικών λογαριασμών του δήμου, αν δεν βρεθεί άμεσα λύση, θα επιφέρει σοβαρά προβλήματα στις οικονομικές συναλλαγές του δήμου, αλλά κυρίως στην μισθοδοσία του προσωπικού.

Η προέλευση των χρεών των δήμων και συγκεκριμένα του δήμου Σαρωνικού και των πρώην συνιστωσών του, είναι η μη καταβολή των οφειλών από την κατανάλωση του νερού και η χρήση τους για άλλους σκοπούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες κύκλων της νομικής υπηρεσίας της εταιρείας, ενόψει των εξελίξεων ιδιωτικοποίησης της, είναι αποφασισμένη να ξεκαθαρίσει το χρόνιο καθεστώς των τεράστιων οφειλών των ΟΤΑ, από την κατανάλωση του νερού, τα οποία εγγίζουν αστρονομικά ποσά. Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους η εταιρεία είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε κατασχέσεις ακινήτων, ώστε να καλύψει το μεγάλο άνοιγμα που έχει δημιουργηθεί.

Σύμφωνα επίσης με άλλες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η εντεταλμένη επίτροπος του ελεγκτικού συνεδρίου για τα οικονομικά των ΟΤΑ, δεν εγκρίνει νέες δαπάνες του δήμου Σαρωνικού, αν δεν αποπληρωθούν παλαιότερες οφειλές σε προμηθευτές και άλλους πιστωτές. Το ύψος και αυτών των ποσών είναι τεράστιο, χωρίς να το έχουν προσδιορίσει με ακρίβεια, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν στον «Αττικό Παρατηρητή» κύκλοι οι οποίοι έχουν τις σχετικές πληροφορίες.

Ο λαλίστατος κατά τ΄ άλλα, δήμαρχος Σαρωνικού, οφείλει να ενημερώσει άμεσα με ανακοίνωσή του προς τους δημότες, για το συγκεκριμένο θέμα με την ΕΥΔΑΠ και το που δαπανήθηκαν τα εισπραχθέντα χρήματα των δημοτών, για την πραγματική οικονομική κατάσταση του δήμου, καθώς και τις σκέψεις του για το πώς σκοπεύει να πολιτευτεί το επόμενο διάστημα, με δεδομένο την τραγική οικονομική κατάσταση του δήμου και ιδιαίτερα μετά το μπλοκάρισμα των λογαριασμών του.

http://anatolikiattikinews.blogspot.

Δεν υπάρχουν σχόλια: