25.6.11

Κατά των πρόωρων εκλογών επτά στους δέκα πολίτες ...


Προβάδισμα της τάξης του 1,4% έναντι του ΠΑΣΟΚ δίνει στη Νέα Δημοκρατία δημοσκόπηση της MARC που δημοσιεύεται στο «Εθνος της Κυριακής».

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 21,4%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 20%, ενώ έπονται το ΚΚΕ με... 7,5% , ο ΛΑΟΣ με 5,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,6%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,8%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,8%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,2% και το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών με 2%.

Αναποφάσιστο δηλώνει το 10,3%, ενώ το 17% των πολιτών δηλώνει πως θα απέχει ή θα ρίξει λευκό ή άκυρο.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει το 54,9% έναντι 22,4% του ΠΑΣΟΚ. Παρ’ όλα αυτά, το 70% εκτιμά πως αν ο Αντώνης Σαμαράς εκλεγεί πρωθυπουργός θα ακολουθούσε την ίδια πολιτική με αυτή του Γιώργου Παπανδρέου.

Την ίδια ώρα, σχεδόν επτά στους δέκα πολίτες (68,2%) τάσσονται κατά των πρόωρων εκλογών ενώ ένας στους δύο θεωρεί πως η κυβέρνηση θα πρέπει να εφαρμόσει το Μεσοπρόθεσμο, ξεκαθαρίζοντας όμως πως πρέπει να το επαναδιαπραγματευτεί.

Κατά της εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου τάσσεται το 22,7% των ερωτηθέντων, ακόμα και αν η χώρα πτωχεύσει.

«Ναι» στη συναίνεση λέει το 60,3% των ερωτηθέντων, ενώ όσον αφορά τον ανασχηματισμό το 65,7% δεν πιστεύει ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα θα εφαρμόσει μια πιο δίκαιη πολιτική στην κατανομή των βαρών. Ενδεικτικό είναι ότι ικανοποιημένο από τις αλλαγές στην κυβέρνηση δηλώνει μόνο το 38,7%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: