24.6.11

Βενιζέλος: Δεν δεσμεύομαι ότι δεν θα έρθουν και άλλα μέτρα...


«Δεν μπορεί να ερχόμαστε κάθε λίγο με νέα μέτρα. Όμως δεν μπορώ να σας κάνω δήλωση ότι δεν θα ξαναεισηγηθώ να επιβληθούν νέα πρόσθετα μέτρα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών στη Βουλή, κατά την... δεύτερη ανάγνωση του Μεσοπρόθεσμου.
Πρόσθεσε ότι το μόνο για το οποίο μπορεί να δεσμευτεί είναι ότι εκείνος και οι συνεργάτες του θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να εκτελεστεί ο προϋπολογισμός χωρίς πρόσθετα μέτρα. Πρόσθεσε, όμως ότι αυτό θα εξαρτηθεί "από τα αποτελέσματα της φορολογικής διοίκησης".

Ο Ευαγ. Βενιζέλος δήλωσε ότι συμμερίζεται την αγωνία των βουλευτών και των πολιτών για τις προοπτικές της οικονομίας. "Πρέπει να πω όμως ότι μόνο αν δουλέψουμε πειθαρχημένα και συστηματικά θα πάει καλά η χώρα", σημείωσε.

Παραδέχτηκε ότι πολλά από τα μέτρα είναι άδικα, αλλά υποστήριξε ότι δεν είχε τα χρονικά, οικονομικά και πολιτικά περιθώρια για να επιλέξει άλλες λύσεις. «Δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε τις επιλογές που θα θέλαμε και αναγκαζόμαστε να υιοθετήσουμε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο με άδικα μέτρα», είπε.

Χαρακτήρισε "αδιανόητα μεγάλη" τη φορολογική επιβάρυνση των συνεπών φορολογούμενων, που ο ίδιος ανακοίνωσε χθες και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να ακολουθήσουν, αμέσως μετά τις 30 Ιουνίου, "μέτρα αντιρρόπησης".

"Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να διορθωθούν οι μεγάλες αδικίες. Όμως να ξέρετε ότι απέναντι μας συναντάμε τείχος. Έπρεπε να κλείσουμε τα ζητήματα και έπρεπε να κλείσουν οι αριθμοί. Εμείς είμαστε υπόλογοι απέναντι σε ανθρώπους, δυστυχώς οι συνομιλητές μας υπολογίζουν μόνο αριθμούς", είπε, επιρρίπτοντας την ευθύνη για την οικονομική πολιτική στην τρόικα.

Απηύθυνε νέα έκκληση στα κόμματα της αντιπολίτευσης για συναίνεση. "Η πρόσκληση μου προς ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να πάμε όλοι μαζί στη διαπραγμάτευση είναι ανοικτή και μπορεί να γίνει εύκολα δεκτή γιατί είναι αντικείμενα στα οποία η αντιπολίτευση δίνει βάρος", ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: