9.6.11

Ο Κοστάντσο πρώτη μετεγγραφή του Ολυμπιακού...


Ο Φράνκο Κοστάντσο πρέπει να θεωρείται η πρώτη φετινή μετεγγραφή του Ολυμπιακού. Ο Αργεντινός τερματοφύλακας αναμένεται την Παρασκευή στην Αθήνα, όπου θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και θα...

υπογράψει τριετές συμβόλαιο με αποδοχές περίπου 800.000 ευρώ το χρόνο. Σήμερα, επήλθε η συμφωνία με τον μάνατζέρ του, ο οποίος αρχικά ζητούσε 700.000 ευρώ για πριμ μετεγγραφής!



Γι’ αυτό άλλωστε δεν επετεύχθη η συμφωνία χθες, στη συνάντηση που είχε ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τον μάνατζερ του παίκτη Χ. Σιπερσπίλερ. Ωστόσο, μετά το σημερινό ραντεβού των δύο πλευρών, ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού κατόρθωσε να ρίξει κατά πολύ τις απαιτήσεις του Σιπερσπίλερ (πληροφορίες κάνουν λόγο για 400.000 ευρώ) και η μετεγγραφή προχώρησε.

Ο 29χρονος γκολκίπερ θα αποκτηθεί ως ελεύθερος από τον Ολυμπιακό, καθώς το συμβόλαιό του με την ελβετική Βασιλεία έληξε, ενώ διαθέτει ιταλικό διαβατήριο. Στη Βασιλεία αγωνίστηκε από το 2006 ως και φέτος, έχοντας συνολικά 141 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Νωρίτερα, είχε παίξει στην Αλαβές (2005-06) και τη Ρίβερ Πλέιτ (2001-05).

Ντρίπλες στους επιθετικούς!

Αξιοσημείωτα είναι κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά του Αργεντινού γκολκίπερ. Στα 19 του πήρε φανέλα βασικού στη Ρίβερ Πλέιτ και θεωρήθηκε το μεγαλύτερο ταλέντο στη συγκεκριμένη θέση στη χώρα. Έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στην εξέδρα, καθώς οι περισσότερες επεμβάσεις του ήταν και θεαματικές και ενίοτε ριψοκίνδυνες. Μάλιστα, είχε τη... λόξα να ντιπλάρει τους αντίπαλους επιθετικούς, τις περισσότερες φορές με επιτυχία, αλλά και σε άλλες δεν απέφυγε τις γκέλες!

Ο σοβαρός τραυματισμός του στο γόνατο τον άφησε εκτός Εθνικής ομάδας (αν και είχε κληθεί σε αυτήν), ενώ αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα τα επόμενα χρόνια στην καριέρα του. Μετά από το σύντομο πέρασμά του από την Αλαβές (που υποβιβάστηκε) πήγε στην Ελβετία (αντί 1,4 εκατ. ευρώ) και στη Βασιλεία, όπου ξεκίνησε με το… αριστερό. Γκέλα στο πρώτο παιχνίδι, αυτογκόλ στο δεύτερο! Σιγά σιγά όμως προσαρμόστηκε και τη σεζόν 2007-08 αναδείχθηκε καλύτερος ποδοσφαιριστής στο ελβετικό πρωτάθλημα.

Την επόμενη σεζόν ανανεώθηκε το συμβόλαιό του και πήρε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Από τις χειρότερες στιγμές στην καριέρα του ήταν το παιχνίδι με τη Ζυρίχη, τον Αύγουστο του 2009, όταν τράβηξε από τα μαλλιά συμπαίκτη (Μπεγκ Φεράτι) του σ’ έναν καβγά που είχαν κατά τη διάρκεια του αγώνα (βίντεο)!

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: