26.6.11

Στη Βουλή τη Δευτέρα το Μεσοπρόθεσμο, κορυφώνονται οι αντιδράσεις...


Κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο και την Τρίτη ο εφαρμοστικός νόμος, που τίθενται σε ψηφοφορία την Τετάρτη και Πέμπτη αντιστοίχως.

Το Μεσοπρόθεσμο και ο ... εφαρμοστικός θα τεθούν σε ψηφοφορία ως απλά νομοσχέδια, επομένως απαιτείται πλειοψηφία επί των παρόντων βουλευτών. Το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΛΑΟΣ διευκρίνισαν ότι θα συμμετάσχουν στην ψηφοφορία και θα ζητήσουν αυτή να είναι ονομαστική.

Η πλατεία Συντάγματος θα γίνει το επίκεντρο των αντιδράσεων, όπου τους «Αγανακτισμένους» θα συναντήσουν οι διαδηλωτές των συνδικάτων και σωματείων, καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κορυφώνουν τις κινητοποιήσεις τους με την 48 γενική απεργία της Τρίτης και της Τετάρτης.

Την ίδια ώρα, αγωνία υπάρχει στο κυβερνητικό επιτελείο για τη στάση που θα τηρήσει οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου, καθώς από τους 155 της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τουλάχιστον τρεις αποτελούν «αίνιγμα».

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με δυο εξ αυτών, τον Αλέκο Αθανασιάδη και τον Θωμά Ρομπόπουλο, σε μια προσπάθεια να τους εξηγήσει πως αν δεν ψηφιστούν, η Ελλάδα δεν θα πάρει την πέμπτη δόση και το νέο δάνειο που αποφασίστηκε στην Σύνοδο Κορυφής.

Τις αντιρρήσεις του έχει εκφράσει και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, αναμένοντας «αυτοδεσμεύσεις της κυβέρνησης» κατά τη συζήτηση στη Βουλή για να προσδιορίσει τη στάση του.

«Είναι πολύ εύκολο να διατυπώνει κανείς σκληρή κριτική για φορολογικά μέτρα που είναι από τη φύση τους δυσάρεστα για τους πολίτες. Δεν πρόκειται όμως περί αυτού. Πρόκειται για υπαρξιακά αναγκαίες σωστικές κινήσεις» ανάφερε το Σάββατο ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Τις επόμενες μέρες στη Βουλή θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε όλες τις πικρές και σκληρές αλήθειες, έτσι ώστε ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη των επιλογών του» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος στη γραπτή δήλωσή του.

Την Κυριακή έγινε γνωστό ότι κ. Γιάννης Νικολάου υπέβαλε την παραίτησή του από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Στα μέσα του μήνα, παραίτηση από το Εθνικό Συμβούλιο είχε ανακοινώσει και ο πρώην υπουργός και βουλευτής Αντώνης Κοτσακάς.

Επίσης, στην κυβέρνηση «μετρούν» την παραίτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Ανδρέα Μακρυπίδη από τη θέση του εισηγητή της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη συζήτηση επί του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: