7.6.11

Η απαγόρευση του kitesurf στην Ελληνική επικράτεια θίγει τον τουρισμό ...



Οι πρώτες αντιδράσεις που περνούμε απο το εξωτερικό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές για τον αν και πότε θα ξαναεπισκεπτούν τη χώρα μας τουρίστες υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες (δείτε εδώ το βίντεο) που προκάλεσε η... εγκύκλιος του Λιμενικού Σώματος.

Διαβάστε ΕΔΩ την εγκύκλιο.

Με βάση τις έρευνες που έχουν διεξαχθεί τα τελευταία χρόνια σχετικά με το kitesurf υπολογίζεται ότι η παγκόσμια κοινότητα αριθμεί πάνω από 1,720,000 ενεργούς kitesurfers (sbc mag survey 2009).

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, ο αριθμός αυξάνεται με ρυθμό 37% ετησίως ενώ το 71% (1,221,200) από αυτούς σχεδιάζουν τις διακοπές τους με βάσει τη δυνατότητα διεξαγωγής του αθλήματος.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξείχθει από το Γερμανικό οργανισμό τουρισμού, το 33,7% (411,545) από αυτούς καθορίζουν τον προορισμό τους με βάσει την ύπαρξη ενός kitecentre ή σχολής.

Να σημειωθεί ότι η Πάρος έχει αξιολογηθεί ως ένας από τους 10 δημοφιλέστερους προορισμούς για τη διεξαγωγή του αθλήματος παγκοσμίως, θέση την οποία κατέχει και η χώρα γενικότερα, ενώ η Ελλάδα κατέχει τη δεύτερη θέση στην Ευρώπη μετά τα Κανάρια νησιά ως προορισμός διεξαγωγής του αθλήματος.

Τα στατιστικά στοιχεία λένε ότι ο μέσος kitesurfer ξοδεύει ετησίως πάνω από 1,914€ για ταξίδια σχετικά με το άθλημα του. Η χώρα μας αυτομάτως βρίσκεται στην εξέχουσα θέση διεκδίκησης μέρους ενός παγκόσμιου προυπολογισμού 2,337,376,800€ τα οποία και ξοδεύονται ετησίως από τους ενεργούς kitesurfers.

Από αυτά, οι 787,695,981€ δεν έχουν καμία τύχη να έρθουν στη χώρα μας όσο ισχύουν απερίσκεπτες εντολές σχετικά με τις σχολές και τους αθλητές kitesurf αφού αναλογούν στο 33,7% που ψάχνει ανάλογες εγκαταστάσεις για να διεξάγει ασφαλώς το άθλημα.

Αυτά για να μιλάμε με νούμερα και όχι απλά για την καλοπέραση κάποιον προνομιούχων η για ένα απλό άθλημα.

Ευχαριστούμε το GKRA(Greek Kiteboard Riders Association)για την διάθεση των στοιχείων.

Το βίντεο είναι απο την Πάρο όπου και διεξήχθη το 2009 μια στάση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Kitesurfing (PKRA).
Η εγκύκλιος του Λιμενικού επιτρέπει το άθλημα στα ελάχιστα kitesurf club της Ελλάδας και το αποκλείει από οπουδήποτε αλλού πέραν αυτόν.
woop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: