26.6.11

NYT: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτοτοποθετείται σαν «νέα Νέα Δημοκρατία» ...



Ιδιαίτερη αναφορά στον βουλευτή της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη κάνει ο ανταποκριτής της εφημερίδας News York Τimes, σε ρεπορτάζ του για την πολιτική και κοινωνική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης.

Οι New York Τimes παρουσιάζουν τις προτάσεις Μητσοτάκη για τις... περικοπές σειράς προνομίων των ελλήνων βουλευτών και τις αντιδράσεις που αυτές προκάλεσαν στους συναδέλφους του, σημειώνοντας πως «είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης(...) τοποθετεί τον εαυτό του σαν τη ‘’νέα’’ Νέα Δημοκρατία».

«Ζητήσαμε από τον κόσμο να υποβληθεί σε τεράστιες θυσίες που εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε» φέρεται να δηλώνει για τους συναδέλφους του ο βουλευτής της ΝΔ.

Το απόσπασμα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Αυτό το μήνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ένας δικηγόρος από το κόμμα της ΝΔ και ο γιος του πρώην πρωθυπουργού, προκάλεσε αναταραχή όταν πρότεινε τη μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200 από 300, την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης, την κατάργηση του επιδόματος που λαμβάνουν για τη συμμετοχή τους σε επιτροπές, τη κατάργηση της ασυλίας των υπουργών και των βουλευτών και το «άνοιγμα» των λογιστικών βιβλίων των κομμάτων.

»’’Ο μέσος άνθρωπος της διπλανής πόρτας υποδέχθηκε την πρόταση μου πολύ θετικά, αλλά οι συνάδελφοί μου όχι τόσο θετικά’’ δήλωσε ο σπουδαγμένος στο Χάρβαρντ, πρώην επιχειρηματίας σε εταιρία venture capital, κ. Μητσοτάκης που προφανώς τοποθετεί τον εαυτό στη «νέα» Νέα Δημοκρατία, ο οποίος επίσης ξεκάθαρα επέκρινε την σχεδόν απόλυτη άκαμπτη στάση του κόμματός του στα μέτρα λιτότητας. (Αν και ο ίδιος, επίσης, δήλωσε ότι σχεδιάζει να τα καταψηφίσει).

»’’Υπάρχει ένα βασικό ζήτημα εμπιστοσύνης στην Ελλάδα. Ζητήσαμε από τον κόσμο να υποβληθεί σε τεράστιες θυσίες που εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε’΄ είπε για τους συναδέλφους του. ‘’ Αυτό είναι λάθος’’».
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: