4.7.11

Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μετά τη 12μηνη εφεδρεία, προβλέπει η έκθεση της Κομισιόν...


Τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, μετά την πάροδο της 12μηνης εφεδρείας, καθώς και κατάργηση οργανισμών, προβλέπει μεταξύ άλλων μεταρρυθμίσεων στην έκθεσή της για την τέταρτη αξιολόγηση του Μνημονίου, βάσει της οποίας εγκρίθηκε η εκταμίευση της 5ης δόσης των δανείων, η Κομισιόν.

Συγκεκριμένα, στην...

έκθεση της Κομισιόν σημειώνονται οι καθυστερήσεις στην αναμόρφωση του μισθολογικού κόστους, καθώς και στη μείωση του προσωπικού στο στενό δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ.

Στο σχετικό κεφάλαιο της έκθεσης, περιγράφεται ο θεσμός της μισθωτής εφεδρείας. Στο διάστημα των 12 μηνών της εφεδρείας, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πληρώνονται με το 60% του αρχικού μισθού.

Μετά την πάροδο του 12μηνου, οι υπάλληλοι μπορεί να απολύονται, εφόσον οι ανασυγκροτούμενες ΔΕΚΟ και οι συγχωνευόμενοι και καταργούμενοι οργανισμοί δεν μπορούν να τους απορροφήσουν.

Σε ό,τι αφορά τη μείωση του μισθολογικού κόστους, η έκθεση αναφέρεται στο ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου, το οποίο αναμένεται να αρχίζει να εφαρμόζεται από τα μέσα Αυγούστου και το οποίο σταδιακά σε ορίζονται τριετίας θα φέρει τα επίπεδα μισθών του δημοσίου σε αυτά του ιδιωτικού τομέα.

Στην έκθεση της Κομισιόν γίνεται εκτενής αναφορά στην προσπάθεια που θα πρέπει να γίνει για την μείωση του Δημόσιου Τομέα και ειδικά στις καθυστερήσεις που σημειώνονται για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: