13.7.11

Κέρας της Αφρικής: 12 εκατ. άνθρωποι επείγονται για επισιτιστική βοήθεια...


Εκκληση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ...
Η χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 60 ετών και οι τοπικές συρράξεις είναι η βασική αιτία για την οποία 12 εκατομμύρια άνθρωποι πλήττονται από έλλειψη τροφίμων στο Κέρας της Αφρικής, σύμφωνα με τον οικονομικό αναλυτή του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και ... Γεωργίας Σούκρι Αχμεντ.

Μπαν Κι Μουν Μπαν Κι Μουν Διευκρίνισε, δε, ότι στις περισσότερο πληγείσες περιοχές του Τζιμπουτί, της Αιθιοπίας, της Κένυας, της Σομαλίας και της Ουγκάντας οι πληθυσμοί έχουν άμεση ανάγκη από επισιτιστική βοήθεια.

Στο μεταξύ, χθες στη Νέα Υόρκη, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν συγκάλεσε επείγουσα σύσκεψη με τους επικεφαλής των υπηρεσιών του ΟΗΕ και απηύθυνε έκκληση προς τα κράτη μέλη του Οργανισμού για βοήθεια.

Την περασμένη εβδομάδα, το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα είχε υπολογίσει σε 10 εκατομμύρια τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από επείγουσα βοήθεια στο Κέρας της Αφρικής, γεγονός που σημαίνει μία αύξηση κατά 2 εκατομμύρια των ανθρώπων που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ δήλωσε ότι οι υπηρεσίες του διεθνούς οργανισμού δεν έχουν λάβει παρά το ήμισυ του 1,6 δισεκατομμυρίου δολαρίων που είναι αναγκαία για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων αρωγής της περιοχής.

Η ξηρασία που πλήττει έδω και δύο χρόνια το Κέρας της Αφρικής έχει καταστρέψει τις σοδειές και έχει προκαλέσει την εκτίναξη των τιμών των σιτηρών, καθιστώντας απαγορευτική την πρόσβαση των κτηνοτρόφων σε ζωοτροφές, τα κοπάδια των οποίων λιμοκτονούν επίσης. Στη καρδιά του προβλήματος βρίσκεται και η σύρραξη που μαίνεται εδώ και χρόνια στη Σομαλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: