4.7.11

Σε 1,5 μήνα η απόφαση για την υπαγωγή του Alter στο 99...


Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών η συζήτηση για την αίτηση υπαγωγής του Alter στο άρθρο 99. Αυτό που προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, είναι ότι η οριστική απόφαση θα εκδοθεί το ... το νωρίτερο σε 1,5 μήνα. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί αύριο λήγει η δίμηνη προστασία που είχε δοθεί στην εταιρεία και στους μετόχους με την υποβολή της αρχικής αίτησης.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ό,τι τόσο η «Ελεύθερη Τηλεόραση», όσο και οι μέτοχοι βρίσκονται (πλέον) στον αέρα σε περίπτωση διαταγής πληρωμής, κατάσχεσης που δικαιούνται να κάνουν οι πιστωτές. Αν και υπήρξε αίτημα από την πλευρά των συνηγόρων του Alter, για παράταση της προσωρινής διαταγής, αυτή απορρίφθηκε.

ΑΞΙΖΕΙ: Οι μόνοι από τους πιστωτές που έκαναν κύρια παρέμβαση κατά της υπαγωγής του Alter στο άρθρο 99, ήταν μια εταιρεία Security (σ.σ. που συνεργάζεται και με τον ΣΚΑΙ), με απαιτήσεις 70.000 ευρώ, και η ιδιοκτήτρια του κτηρίου που έχει απαιτήσεις 50.000 ευρώ.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Σε ότι αφορά τις τράπεζες αυτό που προέκυψε από τις καταθέσεις των μαρτύρων και των συνηγόρων του Alter, είναι ότι τα πιστωτικά ιδρύματα δέχονται να κεφαλαιοποιηθούν οι απαιτήσεις τους (σ.σ. να πάρουν δηλαδή μετοχές του Alter) προκειμένου να μην "γράψουν" ζημιές. Από την πλευρά τους, οι διαφημιστικές έχουν συμφωνήσει για κεφαλαιοποίηση στην Mondern Times του Κώστα Γιαννίκου.

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ η ARGO δεσμεύτηκε ότι βάλει 20 - 30 εκ. ευρώ στο νέο σχήμα.

Ο ΜΑΡΤΥΡΑΣ του Alter παραδέχτηκε ότι το κανάλι χρειάζεται (υπό την σημερινή του μορφή) 50 έως 60 εκ. ευρώ για να λειτουργήσει.
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: