14.7.11

Ρεκόρ πωλήσεων καταγράφει στις ΗΠΑ το βιβλίο για τη 18χρονη ομηρία της Τζέισι Ντιούγκαρντ...


Ρεκόρ πωλήσεων σημειώνει στις Ηνωμένες Πολιτείες το βιβλίο «A Stolen Life» (Κλεμμένη Ζωή) της Τζέισι Ντιούγκαρντ, που απήχθη το 1991 και κρατήθηκε αιχμάλωτη επί 18 χρόνια. Την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του, στις ... 12 Ιουλίου, πούλησε 175.000 αντίτυπα και ήδη ο εκδοτικός οίκος Simon & Schuster τύπωσε την πέμπτη έκδοση.

Το βιβλίο που έγραψε η ίδια η Ντιούγκαρντ κυκλοφόρησε και στη μορφή του e-book και οι πωλήσεις έφτασαν τις 100.000, σημειώνοντας νέο ρεκόρ πωλήσεων σε 24 ώρες.

Την Τζέισι απήγαγε σε ηλικία 11 χρόνων ο Φίλιπ Γκαρίντο, που είχε καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα. Στη διάρκεια της ομηρίας της η Τζέισι βιάστηκε και κακοποιήθηκε. Απέκτησε δύο κόρες από τον απαγωγέα της.

Η νεαρή γυναίκα απελευθερώθηκε μαζί με τα παιδιά της το 2009 όταν η αστυνομία συνέλαβε τον Γκαρίντο σε πανεπιστημιούπολη της βόρειας Καλιφόρνιας. Ο ίδιος καταδικάστηκε σε ισόβια και η σύζυγός του Νάνσι σε κάθειρξη 36 χρόνων.

Η Ντιούγκαρντ αποζημιώθηκε με 20 εκατομμύρια δολάρια και ζει σήμερα με την οικογένειά της.

Το βιβλίο καλύπτει την περίοδο από την απαγωγή της το 1991 ώς σήμερα. Αποσπάσματα του βιβλίου δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό People και την συνέντευξη της Τζέισι στο ABC στην εκπομπή «Primetime» παρακολούθησαν περίπου 15 εκατομμύρια τηλεθεατές.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: