28.7.11

Παγκόσμιο Συνέδριο των Απόδημων Μεσσηνίων το καλοκαίρι του 2012...


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Αποδήμων Μεσσηνίων σε τηλεδιάσκεψη που έγινε την Κυριακή 10 Ιουλίου 2011 οριστικοποίησε τη διοργάνωση του 1ου Παγκόσμιου Συνεδρίου των Αποδήμων Μεσσηνίων που θα γίνει σε περιοχή του νομού το επόμενο καλοκαίρι.
Οπως ανακοινώθηκε, το Διοικητικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε το...
γενικό γραμματέα της Συνομοσπονδίας Αθανάσιο Σωτηρόπουλο, τον αντιπρόεδρο Κυριάκο Παπαδημητρόπουλο (Αυστραλία), τον οικονομικό σύμβουλο της συνομοσπονδίας κ. Παναγιώτη Χωρεμιώτη (Σικάγο), που βρίσκονται στην Μεσσηνία και μαζί με τον Πρόεδρο της συνομοσπονδίας Παύλο Κατσαμπάνη (Σικάγο) που θα έρθει στις 9 Αυγούστου στην Ελλάδα, να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες και επαφές με όλους τους αρμόδιους φορείς για την καλύτερη και επιτυχή διοργάνωση του παγκοσμίου συνεδρίου έτσι όπως αρμόζει στους απόδημους συμπατριώτες μας.
Παράλληλα ορίστηκε προσωρινή οργανωτική επιτροπή συνεδρίου.
Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής ορίστηκε ο τέως πρόεδρος και συνιδρυτής της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Αποδήμων Μεσσηνίων και της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά Τάσος Κοκαλιάρης. Μέλη ορίστηκαν οι: Παύλος Κατσαμπάνης πρόεδρος Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας. Τάκης Οικονομόπουλος τέως πρόεδρος Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά. Ανδρέας Σαμαράς τέως πρόεδρος Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά. Κώστας Κρεμμύδας (Τορόντο) τέως αντιπρόεδρος Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά. Αθανάσιος Σωτηρόπουλος γενικός γραμματέας Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας. Κυριάκος Παπαδημητρόπουλος τέως πρόεδρος Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας. Κώστας Πατσιώτης (Μελβούρνη).
Ολγα Παπαγιαννοπούλου (Μελβούρνη). Νικόλαος Τσώνης (Μελβούρνη). Δημήτρης Παναγόπουλος (Μελβούρνη).
Πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν τα ονόματα της οργανωτικής επιτροπής επιστημόνων αποδήμων Μεσσηνίων που θα συμμετάσχουν στο συνέδριο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο και η οργανωτική επιτροπή συνεδρίου καλούν όλους τους συμπατριώτες απόδημους Μεσσήνιους να εργαστούν και να συμβάλλουν στην επιτυχία του 1ου Παγκόσμιου Συνεδρίου "γιατί μόνο εμείς οι απόδημοι ανά τον κόσμο Μεσσήνιοι δεν έχουμε πραγματοποιήσει παγκόσμιο συνέδριο στην ιδιαιτέρα μας πατρίδα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί και εκείνους του συμπατριώτες μας οι οποίοι για δικούς τους λόγους έφυγαν από την Παγκόσμια Συνομοσπονδία, να ενταχτούν και πάλι στην συνομοσπονδία, γιατί όλοι χρειάζονται και δεν περισσεύει κανείς αντί να προβαίνουν σε διασπαστικές ενέργειες για δημιουργία άλλης συνομοσπονδίας που θυμίζει θέατρο σκιών και που μόνο γέλωτες προκαλεί, γιατί η Παγκόσμια Συνομοσπονδία υπάρχει και δημιουργήθηκε στην Καλαμάτα παρουσία των θρησκευτικών, πολιτικών και τοπικών αρχών της Μεσσηνίας και έχει δηλωθεί και στις Η.Π.Α, έχει έργο να επιδείξει και στις αρχαιρεσίες που θα γίνουν μπορούν να συμμετέχουν για την εκλογή τους στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο". Τελικές λεπτομέρειες για το συνέδριο θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: