13.7.11

Ο Πούτιν ήθελε να δώσει 25 δις ευρώ πριν το ΔΝΤ ...


Στα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» που θα κυκλοφορήσουν την Πέμπτη 14 Ιουλίου, νέες αποκαλύψεις σχετικά με τη βοήθεια από τη Ρωσία, την κρίση χρέους στην Ελλάδα και το μεταβαλλόμενο πολιτικό σκηνικό.

Σε μια σημαντική συνέντευξή του στο... Θανάση Αυγερινό ο ομογενής βουλευτής της Ρωσικής Κρατικής Δούμας Ιβάν Σαββίδης αποκαλύπτει ότι ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν έτοιμος να δώσει στην Ελλάδα 25 δις ευρώ πριν το ΔΝΤ.

«Πιο βέβαιος από ποτέ για τις απόψεις του, αλλά και εξαιρετικά ανήσυχος για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, ο ομογενής βουλευτής της Ρωσικής Κρατικής Δούμας και επικεφαλής της 5ης Περιφέρειας του ΣΑΕ Ιβάν Σαββίδης μόλις εξελέγη για άλλη μια τετραετή θητεία πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, επιμένοντας ότι «δεν υπάρχει ελληνικό πρόβλημα που να μας είναι ξένο».

Στην πρώτη του συνέντευξη στα «Επίκαιρα» λίγο μετά την πανηγυρική ψηφοφορία στο Ροστόφ, στις όχθες του ήρεμου Δον, έδρα των πολυάριθμων επιχειρήσεων και των πολιτικών - κοινωνικών δραστηριοτήτων του, ο Σαββίδης δεν χαρίζεται σε κανέναν.

Αποκαλύπτει άφθονη εσωτερική πληροφόρηση από το παρασκήνιο των όλο και πιο προβληματικών ελληνορωσικών σχέσεων, ζητά να βγουν στο προσκήνιο νέα πρόσωπα και πολιτικές δυνάμεις και επιστρέφει στο αγαπημένο του θέμα, την Παναγία Σουμελά του Πόντου και την περσινή ιστορική λειτουργία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, που επιτεύχθηκε με την καθοριστική προσωπική του συμβολή, έστω κι αν κάποιοι επιμένουν να την παραγνωρίζουν.»

Επίσης τα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» δημοσιεύουν και αποκαλύπτουν εμπιστευτικό σημείωμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο για την τραγική κατάσταση του χρέους και των ταμειακών αποθεμάτων.

Τη συνολική αναδιάταξη της πολιτικής σκηνής παρουσιάζει σημαντική δημοσκόπηση της VPRC για τα "ΕΠΙΚΑΙΡΑ" με άρθρο-ανάλυση του Χριστόφορου Βερναρδάκη.

Πηγή: epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: