15.7.11

«Βόμβα» στη Γλυφάδα: Έκλεψαν 30.000 στρέμματα...


του Κώστα Χαρδαβέλλα
Ο τ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γιώργος Σανιδάς αποκάλυψε πριν από δύο χρόνια, με επίσημο έγγραφό του στους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και ΠΕΧΩΔΕ ότι:
Έκταση 28.290 στρεμμάτων στη Γλυφάδα που κατέχεται (και έχει σε μεγάλο ποσοστό πουληθεί και δομηθεί από επαύλεις κ.λ.π) από τους διαδόχους του Πύρρου Κωνσταντίνου Καραπάνου, ανήκει στο Δημόσιο και...



άμεσα πρέπει να επιστραφεί σε αυτό.

Η «βόμβα» Σανιδά στηρίζεται σε επίσημη γνωμάτευση του Μεικτού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου του έτους 2000, η οποία με νομικά επιχειρήματα αποδεικνύει ότι, ένα δάσος 30.000 στρεμμάτων που ξεκινούσε από τη Γλυφάδα και έφθανε μέχρι την κορυφή σχεδόν του Υμηττού, ανήκει στο Δημόσιο και καταπατήθηκε από ιδιώτες.

Το βασικό επιχείρημα του Μεικτού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου (ανώτατο δικαστικό όργανο του Κράτους) στηρίζεται στο γεγονός ότι όλη αυτή η έκταση των 30.000 στρεμμάτων στη Γλυφάδα που «κλάπηκε» από τους ιδιώτες ήταν ένα απέραντο δάσος – όπου κατά βάση ούτε πουλιούνται ούτε τεμαχίζονται οικόπεδα.
Συγκεκριμένα η γνωμάτευση του Μεικτού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου που αποκάλυψε ο κ. Σανιδάς στους τρεις υπουργούς αναφέρει τα εξής:
«Το Δημόσιο διατηρεί την κυριότητά του επί των ως άνω εκτάσεων μέχρι σήμερα αφού η κυριότητα επί των ως άνω εκτάσεων δεν αποκτήθηκε ποτέ νόμιμα από τρίτους ούτε με χρησικτησία, γιατί οι εκτάσεις αυτές καταλήφθηκαν σε χρόνο που δε χωρούσε χρησικτησία επί των ακινήτων του Δημοσίου, δηλαδή μετά το 1894».

Και ο τ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επισημαίνει στην αποκάλυψή του:
«Η γνωμοδότηση του μεικτού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου για τα 30.000 κλεμμένα στρέμματα από το Δημόσιο στη Γλυφάδα (αξίας πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ σήμερα) επί μια δεκαετία (εκδόθηκε το 2000) περιέργως δεν έχει γίνει αποδεκτή από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ».
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: