28.7.11

Ανησυχία στην Πάτρα -Πάνω από 30 οι σεισμικές δονήσεις !...


Περισσότερες από 30 μικρού μεγέθους σεισμικές δονήσεις έχουν καταγραφεί τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, με επίκεντρο τον υποθαλάσσιο χώρο του Ρίου, όπως δήλωσε ο σεισμολόγος - ερευνητής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Μιχάλης Γκανάς. Η μεγαλύτερη σεισμική δόνηση ήταν αυτή που έγινε στις 12.18 το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Ιουλίου 2011 με μέγεθος...
4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Η σεισμική αυτή δόνηση προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους, χωρίς όμως να προξενήσει ζημιές. Το ακριβές επίκεντρο των σεισμικών δονήσεων που έχουν ξεκινήσει από την περασμένη Κυριακή, εντοπίζεται δυτικά από την γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου και συγκεκριμένα στις αρχές του Πατραϊκού κόλπου.
Οι περισσότερες δονήσεις ήταν επιφανειακές, αφού το εστιακό βάθος κυμαίνεται από τέσσερα έως 17 χιλιόμετρα, για αυτό ακριβώς γίνονται αισθητές στην Πάτρα, το Ρίο, την Ναύπακτο και άλλες περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας. Πάντως, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων από την περιοχή του Ρίου, οι δονήσεις έχουν ξεκινήσει από την περασμένη Παρασκευή. Σύμφωνα πάντα με τον Μιχάλη Γκανά το φαινόμενο συνεχών δονήσεων παρακολουθείται από τους επιστήμονες.
newsmessinia.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: