6.7.11

31.700 € ο μισθός της Κριστίν Λαγκάρντ...


Με το "καλημέρα" στο ΔΝΤ, η Κριστίν Λαγκάρντ, η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τα ηνία του οργανισμού, καλείται να διαχειριστεί το ελληνικό πρόβλημα και την κρίση της ευρωζώνης.

Η πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας θα ... αμείβεται μηνιαίως με το ποσό των 31.700 ευρώ, ανακοίνωσε χθες ο οργανισμός. Το ΔΝΤ δημοσίευσε το συμβόλαιό της, σύμφωνα με το οποίο ο βασικός μισθός της είναι 467.940 δολάρια τον χρόνο, ενώ της δίνεται επίδομα για έξοδα παράστασης (χωρίς δικαιολογητικά), ύψους 83.760 δολαρίων τον χρόνο.

Αναλαμβάνοντας στην Ουάσιγκτον τα καθήκοντά της ως διευθύντριας του οργανισμού, το πρώτο φλέγον θέμα που θα έχει στην ατζέντα της είναι η Ελλάδα, αναφέρει η γαλλική εφημερίδα "Λε Μοντ", τονίζοντας ότι η ελληνική κρίση χρέους επισκιάζει κάθε άλλο πρόβλημα στην παγκόσμια οικονομία. "Η κυρία Λαγκάρντ αναλαμβάνει την ηγεσία του ΔΝΤ σε μια περίοδο παγκόσμιας διαταραχής", τονίζει χαρακτηριστικά ο ανταποκριτής του BBC στην Ουάσιγκτον, επισημαίνοντας ότι καθήκον της είναι να παρακολουθεί όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές οικονομίες που απειλούνται από την κρίση.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: