24.7.11

Υπό τη σκιά του Μνημονίου η 37η επέτειος της αποκατάστασης της δημοκρατίας...


Λιτή είναι η εκδήλωση για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 37 ετών από την αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος που πραγματοποιείται σήμερα στο εσωτερικό -και όχι στον... κήπο ως είθισται- του Προεδρικού Μεγάρου με τη γ.γ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να δηλώνουν ότι δεν θα παραστούν.

Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου δήλωσε ότι η σημερινή μέρα τιμά όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας και για μία σύγχρονη δημοκρατική Ελλάδα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η φετινή επέτειος βρίσκει τη χώρα σε μια εξαιρετικά κρίσιμη καμπή για την ιστορία της και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η συλλογική προσπάθεια θα οδηγήσει σε καλύτερη και πιο ουσιαστική δημοκρατία.

Τη δέσμευσή του για μια "Νέα Μεταπολίτευση" και μια νέα πολιτική για "επανεκκίνηση" σε όλους τους τομείς εξέφρασε ο πρόεδρος της Ν.Δ Αντ. Σαμαράς σε δήλωσή του με αφορμή τη συμπλήρωση των 37 ετών από την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Αντίθετα η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα χαρακτήρισε τη δημοκρατία μετά το 1974 ταξική και υποκριτική.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας σε επιστολή προς τον Προέδρο της Δημοκρατίας είπε ότι στην παρούσα συγκυρία η γιορτή αυτή δεν έχει νόημα.

"Η μέρα αποκατάστασης της δημοκρατίας είναι μια μέρα απόδοσης φόρου τιμής στους χιλιάδες ανθρώπους που αγωνίστηκαν, φυλακίστηκαν και θυσιάστηκαν για την αξιοπρέπεια, την ελευθερία και τη δημοκρατία", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ.

Η μεγάλη ελπίδα μετατράπηκε σε παρωδία, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ κάλεσε σε νέα Μεταπολίτευση.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη σε ανακοίνωσή της εξέφρασε την προσδοκία της η κρίση που βιώνει σήμερα η χώρα να οδηγήσει σε αναγέννηση των θεσμών και ανάταξη της οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: