25.7.11

Θύμα ληστείας για Τρίτη φορά η 55χρονη νοικοκυρά!...


Το χάρο με τα μάτια της είδε 55χρονη στις Αλυκές Βόλου όταν την Παρασκευή το μεσημέρι, την ώρα που ετοίμαζε το μεσημεριανό φαγητό, εισέβαλαν από την πίσω πόρτα του σπιτιού της τέσσερεις νεαροί αθίγγανοι, οι οποίοι τη χτύπησαν στο αφτί και στη γνάθο και κατάφεραν να της αποσπάσουν το πορτοφόλι από...
την τσάντα της με 200 ευρώ.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου
Δεν ήταν η πρώτη φορά που η μονοκατοικία στην οποία διαμένει η 55χρονη μαζί με την οικογένειά της έγινε στόχος από διαρρήκτες ή ληστές. Το τελευταίο δεκάμηνο τρεις φορές κατάφεραν διαρρήκτες και εισέβαλαν στο χώρο, παίρνοντας ως λεία όλα τα χρυσαφικά της 55χρονης.
Αυτή τη φορά όμως ήταν διαφορετικά. Η 55χρονη μόλις είχε επιστρέψει στο σπίτι της από το καθημερινό της μπάνιο στην πλαζ των Αλυκών και ετοίμαζε το μεσημεριανό τραπέζι.
Η πίσω πόρτα του σπιτιού ήταν ανοιχτή, καθώς η γυναίκα έκοβε λαχανικά από τον μπαξέ της για το φαγητό. Στις 2 περίπου το μεσημέρι, η γυναίκα άκουσε ένα θόρυβο από μηχανάκι. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά τέσσερεις νεαροί αθίγγανοι με ακάλυπτα τα πρόσωπά τους είχαν εισβάλει στον μπαξέ και βλέποντας την ανοιχτή πόρτα δε δίστασαν καθόλου να μπουν μέσα στο σπίτι.
Η 55χρονη προς στιγμή τα έχασε. Ο ένας εκ των τεσσάρων πήρε ένα τραπεζομάντηλο και προσπάθησε να της καλύψει το πρόσωπο. Εκείνη βρήκε την ψυχραιμία και αντέδρασε απωθώντας τον. Η πράξη της όμως νευρίασε το νεαρό, ο οποίος της κατάφερε δυνατό χτύπημα στο αφτί και τη γρονθοκόπησε στη γνάθο.
Οι υπόλοιποι τρεις αθίγγανοι είχαν διαχυθεί στη μονοκατοικία και έψαξαν να βρουν κυρίως ρευστό και χρυσαφικά. Η έρευνά τους όμως δεν είχε αποτέλεσμα, καθώς η οικογένεια δεν είχε χρήματα στο σπίτι.
Λίγο πριν φύγουν οι ληστές, είδαν την τσάντα της γυναίκας σε μία καρέκλα του σπιτιού και πήραν μαζί τους το πορτοφόλι της με 200 ευρώ.
Οι τέσσερεις νεαροί διέφυγαν με ένα μηχανάκι, ενώ από τις φωνές της 55χρονης ξεσηκώθηκε όλη η γειτονιά. Κάποιος γείτονας ειδοποίησε την Αστυνομία, ενώ σε μόλις δέκα λεπτά δύο μηχανές με τέσσερεις άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ ήταν στο σημείο.
Οι αστυνομικοί έψαξαν όλη την περιοχή, όμως δεν κατάφεραν να βρουν τους δράστες. Η γυναίκα σοκαρισμένη μετέβη με το σύζυγό της στο Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί της περιποιήθηκαν τα τραύματά της.
Οι κάτοικοι των Αλυκών δηλώνουν έντρομοι για την αύξηση της εγκληματικότητας και ζητούν να υπάρχει καλύτερη αστυνόμευση στην περιοχή τους, καθώς οι ληστείες και οι διαρρήξεις αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο για την περιοχή.
Έρευνα για το ζήτημα διεξάγει η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.
www.taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: