9.7.11

Η ιταλική δικαιοσύνη επικύρωσε αποζημίωση 560 εκατ. ευρώ του Μπερλουσκόνι, σε επιχειρηματία...


Το εφετείο του Μιλάνο αποφάσισε τελικά ότι ο όμιλος «Φίνινβεστ», του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, θα πρέπει να αποζημιώσει τον επιχειρηματία Κάρλο Ντε Μπενεντέττι, λόγω των εξελίξεων στην υπόθεση Μονταντόρι, με 560 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση του εφετείου του Μιλάνο που επικύρωσε με την...

ετυμηγορία του την απόφαση της πρωτοβάθμιας ιταλικής δικαιοσύνης, ο όμιλος του ιταλού πρωθυπουργού, θα πρέπει να καταβάλει στην εταιρία "Cir" του Ντε Μπενεντέττι, 560 εκατομμύρια ευρώ (η πρώτη απόφαση όριζε ποσό της τάξης των 750 εκατομμυρίων ευρώ) για τη διαφθορά που το 1991 επηρέασε την δικαστική διαμάχη για τον έλεγχο του εκδοτικού οίκου "Μονταντόρι".

Μετά από σειρά εξελίξεων, η διαμάχη αυτή είχε λήξει ευνοϊκά για τον "μίστερ τιβί". Η Cir, θα λάβει το εν λόγω ποσό μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες, με την παρέμβαση σειράς τραπεζών που λειτουργούν ως "εγγυητές".

Ο επιχειρηματίας Κάρλο Ντε Μπενεντέττι είναι και ιδιοκτήτης της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα, η οποία ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση του "Καβαλιέρε".

Ο ίδιος ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, είχε τις περασμένες εβδομάδες, προσπαθήσει να "παγώσει" την καταβολή του ποσού, με σχέδιο νόμου το οποίο όμως απέσυρε μετά την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης και μέρους του τύπου.

Η Μαρίνα Μπερλουσκόνι, κόρη του ιταλού πρωθυπουργού και πρόεδρος του ομίλου "Φίνινβεστ" , σχολιάζοντας την ετυμηγορία του δικαστηρίου του Μιλάνου σχετικά με την καταβολή αποζημίωσης στον επιχειρηματία Κάρλο Ντε Μπενεντέτι, τόνισε: "πρόκειται για δικαστική απόφαση που μας αφήνει άναυδους. Αποτελεί την τελευταία κίνηση μιας ασταμάτητης επίθεσης που πραγματοποιείται εδώ και χρόνια, κατά του πατέρα μου, σε όλα τα μέσα και όλα τα μέτωπα, συμπεριλαμβανομένων του επιχειρηματικού και του οικονομικού".

Η κόρη του ιταλού πρωθυπουργού, καταλήγει τονίζοντας ότι "θα προσφύγουμε στον Άρειο Πάγο διότι δεν πρέπει να καταβληθεί, από μέρους μας, ούτε ένα ευρώ. Πρόκειται για ένα είδος απαλλοτρίωσης που δεν βασίζεται ούτε στην πραγματικότητα, ούτε και στους κανόνες του δικαίου".
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: