9.7.11

Πάνω από 5 εκατ. Ευρώ θα κοστίσει το δημοψήφισμα ...


Διαφημιστικά σποτάκια κομμάτων, έντυπα, επιχορηγήσεις, ρεκλάμες, προσωπικό κ.ά που θα χρεώσουν το ελληνικό δημόσιο γύρω στα 5 εκατομμύρια ευρώ, θα μας κοστίσει το δημοψήφισμα που προανήγγειλε ο ... Πρωθυπουργός, όσο δηλαδή θα πληρώναμε εάν είχαμε βουλευτικές εκλογές.

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της espresso, τα κοινοβουλευτικά κόμματα θα λάβουν χρηματοδότηση για να προετοιμάσουν διαφημιστικά σποτ σε ραδιόφωνο και τηλεόραση, να καταχωρήσουν ρεκλάμες στον Τύπο και να προβάλουν μέσω του Διαδικτύου τις θέσεις τους για τα ερωτήματα που θα τεθούν.

Τα ερωτήματα που θα τεθούν θα αφορούν μεταξύ άλλων το εάν θέλουμε να έχει η Βουλή 200 ή 300 βουλευτές, με ποιον τρόπο επιθυμούμε να χρηματοδοτούνται τα κοινοβουλευτικά κόμματα και ποιο εκλογικό σύστημα θα πρέπει να ισχύει από τούδε και στο εξής, πώς θα πρέπει να λειτουργεί το Κοινοβούλιο, τι θα πρέπει να αλλάξει στις ποινές όσων υπουργών αποδειχθεί ότι ευθύνονται για παράβαση καθήκοντος, τι διάρκεια κατά τη γνώμη μας θα πρέπει να έχει η θητεία μιας σειράς εκλεγμένων αξιωματούχων και πολλά ακόμη που αφορούν τον χώρο της πολιτικής, της δικαιοσύνης αλλά και της κοινωνίας.
metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: