9.7.11

Αντιδράσεις των κομμάτων για την εκταμίευση της 5ης δόσης από το ΔΝΤ...


Στις προκλήσεις με τις οποίες παραμένει αντιμέτωπη η χώρα μας εστιάζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με αφορμή το «πράσινο φως» από το ΔΝΤ για την εκταμίευση της συμμετοχής του στην 5η δόση του δανείου προς την Ελλάδα.

«Θυμίζουμε στους βιαστικούς ότι όποιος ...

βιάζεται σκοντάφτει…», σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης, με αφορμή την εκταμίευση της 5ης δόσης και τις συστάσεις για επίσπευση της εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου.

Συνώνυμο της χρεοκοπίας χαρακτηρίζει το Μεσοπρόθεσμο ο ΣΥΝ, επισημαίνει ωστόσο ότι «η πολιτική που επιλέγει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και υιοθετεί επί της ουσίας η ΝΔ δεν είναι μονόδρομος».

«Μπορεί να υπάρξει λύση προς όφελος της κοινωνίας και της χώρας και αυτή περνάει μέσα από την ουσιαστική κατάργηση και ανατροπή των μνημονίων με τους ενωτικούς αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας στο προσκήνιο», υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

«Η απόφαση για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης αντιμετωπίζει την ταμειακή πίεση, δεν μπορεί όμως να προκαλεί εφησυχασμό σε κανέναν», παρατήρησε εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμμαχίας ο Δημήτρης Ζαφειριάδης.

Σημείωσε επιπλέον ότι παραμένουν οι μεγάλες προκλήσεις για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και την αποτελεσματική υλοποίηση του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων.

«Ανάσα» στην ελληνική οικονομία για την ικανοποίηση των δανειακών αναγκών της χώρας, χαρακτηρίζει η Δημοκρατική Αριστερά την έγκριση από την πλευρά της τρόικας για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης, επισημαίνοντας ωστόσο την ανάγκη λήψης μέτρων υπέρ των οικονομικά ασθενέστερων.

«Όσο η κυβέρνηση δεν θα παίρνει μέτρα για την προστασία των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, τόσο θα διογκώνεται η λαϊκή δυσαρέσκεια και θα διασπάται η κοινωνική συνοχή», τονίζει η παράταξη.

Προειδοποιεί παράλληλα την κυβέρνηση ότι «όσο δεν θα προχωρά στις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές, τόσο η ανάπτυξη και οι επενδυτικές διαδικασίες θα παραμένουν σε ύπνωση», αφού όπως σημειώνει, τα προβλήματα της ύφεσης, της φτώχειας και της ανεργίας παραμένουν στο τραπέζι.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: