7.7.11

Aγρίνιο:Aιρετός έκανε λαθρανασκαφή και συνελήφθη...


Τέσσερα άτομα συνέλαβε χθες η Αστυνομία, για παράνομη ανασκαφή κοντά σε αρχαιολογικό χώρο στη Λυσιμαχεία. Ένας εκ των συλληφθέντων, είναι αιρετός σε δημοτική κοινότητα στον δήμο Αγρίνιου.Οι συλλήψεις των τεσσάρων ανδρών έγιναν χθες βράδυ.

Οι συλληφθέντες, χρησιμοποιούσαν εκσκαφέα και έκαναν λαθρανασκαφή σε ... σημείο όπου βρίσκεται αρχαίο τείχος οχύρωσης, πιθανότατα της αρχαίας Λυσιμαχείας .

Άγνωστο γιατί έψαχναν οι 4 άνδρες, που είναι ηλικίας 71, 43, 26 και 29 ετών, ενώ εντύπωση προκαλεί η είδηση ότι ένας εξ αυτών είναι αιρετός στον δήμο Αγρινίου και συγκεκριμένα σε δημοτική κοινότητα. Η αστυνομία, κατέσχεσε τα μηχανήματα που χρησιμοποιήθηκαν, ενώ όπως προέκυψε, οι δράστες δεν βρήκαν κάτι.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη της ΛΣΤ εφορείας κλασσικών αρχαιοτήτων κ. Βικάτου , η περιοχή όπου έγινε η λαθρανασκαφή λέγεται Ψηλή Παναγιά και οι συλληφθέντες, κατέστρεψαν τμήμα αρχαίου τείχους που ανήκει πιθανότατα στην αρχαία πόλη της Λυσιμαχείας.

«Δεν είναι χαρακτηρισμένος αρχαιολογικός χώρος , αλλά είναι περιοχή όπου είναι ορατά τα αρχαία, οπότε και προστατεύεται από την νομοθεσία», σχολιάζει η κ. Βικατου, που από την πλευρά της υπηρεσίας θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, κατά των δραστων της λαθρανασκαφής.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια Μεσολογγίου, ενώ κατασχέθηκε ο εκσκαφέας και οχήματα.
www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: