24.7.11

Οι σταρ αποχαιρετούν την Amy Winehouse...


Όπως ήταν φυσικό, μετά το άκουσμα του θανάτου της Amy Winehouse πολλοί σταρ από το χώρο της μουσικής και του κινηματογράφου αποφάσισαν να αποχαιρετήσουν τη μόλις 27 ετών Βρετανίδα τραγουδίστρια, «ποστάροντας» μηνύματα γι' αυτήν στο Twitter (δείτε βίντεο ). Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι... το νέο του θανάτου της είναι ήδη από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα στο δημοφιλές αυτό site κοινωνικής δικτύωσης. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Ricky Martin: «Μόλις το έμαθα. Αισθάνομαι πόνο. Αισθάνομαι οργή. Αναπαύσου όμορφο κορίτσι. Είσαι ελεύθερη».

Kim Kardashian: «Μόλις άκουσα ότι έφυγε η Amy Winehouse. Τι πραγματικό ταλέντο! Εύχομαι να είναι σε καλύτερο μέρος».

Alyssa Milano: «Τραγικό. Αναπάυσου εν ειρήνη, Amy Winehouse».

Ashton Kutcher: «RIP Amy Winehouse».

Dita Von Teese: «Σας παρακαλώ, πείτε μου ότι τα νέα για την Amy Winehouse δεν είναι αληθινά».

Nia Vardalos: «Εν συντομία, RIP Amy Winehouse».

Demi Moore: «Πραγματικά δυσάρεστα τα νέα για την Amy Winehouse. Σκέφτομαι την οικογένειά της. Μακάρι η ταραγμένη της ψυχή να ηρεμήσει».

Kelly Osbourne: «Δεν μπορώ να αναπνεύσω αυτήν τη στιγμή, κλαίω τόσο πολύ, μόλις έχασα μία από τις καλύτερες φίλες μου. Θα σε αγαπώ Amy για πάντα και ποτέ δεν θα ξεχάσω ποια ήσουν πραγματικά».

Stefano Gabbana: «Απίστευτο. Εκπληκτική καλλιτέχνης».

Η καριέρα της
H Amy Winehouse απέκτησε την πρώτη της κιθάρα όταν ήταν 13 ετών και άρχισε να γράφει μουσική ένα χρόνο μετά. Σύντομα ξεκίνησε να εργάζεται, ως δημοσιογράφος για τη World Entertainment News Network και ως τραγουδίστρια σε ένα συγκρότημα τζαζ. Ο περιστασιακός σύντροφός της και τραγουδιστής της σόουλ, Tyler James, έστειλε ένα demo της Έιμι σε έναν ειδικό για νέα ταλέντα. Σύντομα, υπέγραψε στη δισκογραφική εταιρεία του Simon Fuller -το 2002.

Ο μελλοντικός της ατζέντης της δισκογραφικής Ιsland/Universal, Darcus Beese, την άκουσε τυχαία, όταν ο διευθυντής της δισκογραφικής The Lewinson Brothers του έδειξε μερικές παραγωγές πελατών του, στις οποίες η Winehouse εμφανιζόταν ως ερμηνεύτρια. Μέχρι εκείνο τον καιρό η Amy είχε ηχογραφήσει έναν αριθμό από τραγούδια και υπέγραψε με τη δισκογραφική ΕΜΙ. Μέσα από τις σχέσεις της με τους εκδότες της, απέκτησε επαγγελματική σχέση με τον παραγωγό Salaam Remi.

Το πρώτο της άλμπουμ, με τίτλο Frank (κυκλοφόρησε το 2003) ήταν υποψήφιο για το Βραβείο Ερμής και κέρδισε το 2004 το βραβείο Νοβέλο για το τραγούδι "Stronger than Me". Το Μάιο του 2007 κέρδισε το ίδιο βραβείο με το "Rehab", από τη δισκογραφική της δουλειά του 2006, Back to Black. Στις 14 Φεβρουαρίου 2007 κέρδισε ένα βραβείο BRIT στην κατηγορία της καλύτερης γυναίκας καλλιτέχνιδας.

Τον Αύγουστο του 2007 η τραγουδίστρια κατέρρευσε, ύστερα από υπερβολική δόση ηρω;iνης και χρειάστηκε ένεση αδρεναλίνης, αλλά και πλύση στομάχου. Τις επόμενες μέρες τις πέρασε κλειδωμένη σε κεντρικό ξενοδοχείο του Λονδίνου, ενώ αναγκάστηκε να αναβάλει την εμφάνισή της στο Όσλο. Τότε, αντιμετώπισε προβλήματα βουλιμίας και, εκτός από τα ναρκωτικά, ήταν εθισμένη και στο αλκοόλ. Την άρνησή της να ενταχθεί σε κέντρο απεξάρτησης την κατέγραψε στο τραγούδι "Rehab", το οποίο έγινε επιτυχία και βραβεύτηκε.

Στα τέλη του 2007 έγινε γνωστό ότι ο δίσκος της Back to Black ήταν το πιο εμπορικό άλμπουμ της χρονιάς στη Βρετανία. Το εν λόγω άλμπουμ κυκλοφόρησε στα τέλη του 2006 και μέχρι τον Δεκέμβριο του 2007 είχε πουλήσει 1.500.000 αντίτυπα μόνο στη Μεγάλη Βρετανία.

Το Φεβρουάριο του 2008 η Winehouse δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην απονομή των βραβείων Γκράμι, επειδή δεν εξασφάλισε εγκαίρως βίζα για τις ΗΠΑ. Εμφανίστηκε μέσω δορυφορικής σύνδεσης, για να τραγουδήσει τις επιτυχίες της You Know I'm No Good και Rehab, και να παραλάβει τα πέντε συνολικά βραβεία που κέρδισε. To Μάιο του 2008 οι στίχοι του τραγουδιού της, Love is a Losing Game, αποτέλεσαν μέρος ενός θέματος στις εξετάσεις του Πανεπιστημίου του Cambridge. To 2009 ίδρυσε τη δική της δισκογραφική εταιρεία, με τίτλο Lioness Records.

Η Amy Winehouse επρόκειτο να τραγουδήσει ζωντανά, για πρώτη φορά στην Αθήνα, στα πλαίσια του Ejekt Festival το καλοκαίρι, στις 22 Ιουνίου 2011, αλλά, μετά την εμφάνισή της στο Βελιγράδι, ακύρωσε τις εμφανίσεις της στην Κωνσταντινούπολη και την Αθήνα, καθώς και τις υπόλοιπες εννέα εμφανίσεις της. Επίσης, επέστρεψε πίσω στο κοινό την αμοιβή της για την εμφάνισή της στο Βελιγράδι...
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: