9.7.11

Το παιχνίδι του Γιώργου με το Βαγγέλη...


Εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι από την ημέρα του ανασχηματισμού και μετά έχουν ελαχιστοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό οι δημόσιες εμφανίσεις και παρεμβάσεις του πρωθυπουργού κ.Γιώργου Παπανδρέου.

Αντίθετα, έχουν πληθύνει οι ομιλίες και οι τοποθετήσεις του δεύτερου αντιπροέδρου της κυβέρνησης καi...


υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου.
Ο κ. Βενιζέλος, όπως αποδείχθηκε σήκωσε μόνος του το βάρος της φθοράς του μεσοπρόθεσμου και στη συνέχεια μέχρι και χθες των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές της Ελλάδας.

Έτσι, στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποπτεύονται πως η τοποθέτηση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου σ’ αυτή τη νευραλγική θέση δεν είναι τίποτα άλλο, παρά ένας ακόμα παπανδρεϊκός ελιγμός έναντι του βασικού του εσωκομματικού αντιπάλου.

Οι ακραιφνείς υποστηρικτές του υπουργού στην Ιπποκράτους είναι πεπεισμένοι πως πριν από δύο βδομάδες επιχειρήθηκε η αναγκαστική πτώση της κυβέρνησης από πολιτικούς φίλους του κ. Βενιζέλου μέσω παραιτήσεων. Αυτός, λένε οι ίδιοι άνθρωποι, ήταν και ο βασικός λόγος που ο κ. Παπανδρέου τοποθέτρησε τον κ. Βενιζέλο στη θέση που βρίσκεται σήμερα.

Το γεγονός τώρα ότι ο κ. Βενιζέλος έχει βρεθεί μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να προσπαθεί να περάσει κάποια από τα σκληρότερα οικονομικά μέτρα, που έχουν επιβληθεί ποτέ στη χώρα λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας στην εικόνα του πρωθυπουργού, ο οποίος βλέπει να ανακτά τη χαμένη εμπιστοσύνη σε κόμμα και κοινωνία.

Απαρατήρητο, επίσης, δεν έχει περάσει ότι πολλοί από τους συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, όπως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλίας Μόσιαλος, αποφεύγουν να χρησιμοποιούν δημόσια, όταν αναφέρονται στον κ. Βενιζέλο τον τίτλο του Αντιπροέδρου που έχει και περιορίζονται σε αυτόν του υπουργού Οικονομικών.

Επίσης, μόλις χθές ο κ. Μόσιαλος ξεκαθάρισε πως δεν θα γίνει αποδεκτή από τον πρωθυπουργό η πρόταση του κ. Βενιζέλου, να περάσει η δανειακή σύμβαση με 180 βουλευτές, αλλά όταν έρθει στη Βουλή θα αρκεί να το ψηφίσουν 150 βουλευτές.

Ο κ. Παπανδρέου με το να αφήνει τον κ. Βενιζέλο να εκτίθεται τις ανυπέρβλητες κατά πολλούς δυσκολίες της ελληνικής οικονομικής κρίσης, «αδυνατίζει» την ισχύ του και ο κ. Παπανδρέου κερδίζει ξανά την ενός ανδρός αρχή, που θα του επιτρέψει να παραμείνει ο κυρίαρχος του κομματικού παιχνιδιού.

Όλοι ξέρουν, βέβαια, ότι ο κ. Βενιζέλος δεν είναι εύκολος παίκτης, τουλάχιστον όταν δεν ζαλίζεται από την αυταρέσκειά του…
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: