12.7.11

Γκ. Μπράουν: Η εταιρεία του Μέρντοκ χρησιμοποιούσε «γνωστούς εγκληματίες»...


Κλιμακώνεται η κρίση στους κόλπους της αυτοκρατορίας του Ρούπερτ Μέρντοκ News International μετά τις αποκαλύψεις σύμφωνα με τις οποίες δύο από τα ... έντυπά του -μεταξύ των οποίων και οι έγκριτοι Sunday Times- είχαν στοχοποιήσει τον πρώην πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν, αποκτώντας πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαρισμούς και το ιατρικό ιστορικό του άρρωστου γιου του.

Ο Μπράουν δήλωσε, μιλώντας στο BBC, ότι η News International χρησιμοποιούσε «γνωστούς εγκληματίες» για να αποκτήσει πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα του ίδιου και άλλων, κατηγορώντας την ότι είχε δεσμούς με τον «υπόκοσμο του εγκλήματος». Κατηγόρησε επίσης τους Sunday Times ότι δημοσίευσε ένα θέμα «με σκοπό την απομάκρυνσή μου από την κυβέρνηση».

Από την πλευρά της, η News International δήλωσε ότι δεν σχολιάζει τις κατηγορίες του Μπράουν και ότι θα τις διερευνήσει.

Το σκάνδαλο παίρνει νέα τροπή μετά από μία εβδομάδα κατηγοριών σύμφωνα με τις οποίες εργαζόμενοι στο τάμπλοϊντ του Μέρντοκ «News of the World» υπέκλεπταν φωνητικά μηνύματα από κινητά και δωροδοκούσαν Βρετανούς αστυνομικούς και άλλους αξιωματούχους για πληροφορίες οι οποίες γίνονταν αποκλειστικά θέματα της εφημερίδας.

Στοιχεία για το ιατρικό ιστορικό του γιου του Μπράουν

Στο σημερινό της φύλλο, η Guardian αποκαλύπτει επιστολή της βρετανικής τράπεζας Abbey National προς τους Sunday Times, στην οποία αναφέρεται ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι «κάποιος από τους Sunday Times ή κάποιος που ενεργούσε εκ μέρους τους είχε προσποιηθεί ότι είναι ο κ. Μπράουν με σκοπό να πάρει πληροφορίες από την Abbey National μέσω εξαπάτησης».

Παράλληλα, η Guardian αναφέρει ότι η Sun, επίσης ιδιοκτησίας Μέρντοκ, είχε αποκτήσει πρόσβαση στο ιατρικό ιστορικό του νεογέννητου γιου του Μπράουν. Η Sun αποκάλυψε το 2006 ότι ο γιος του, Φρέιζερ, πάσχει από κυστική ίνωση, μία σοβαρή χρόνια ασθένεια.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε στον Μπράουν ότι το όνομά του ήταν στη λίστα των στόχων του Γκλεν Μάλκερ, του ιδιωτικού ντετέκτιβ που έχει βρεθεί στο επίκεντρο του σκανδάλου υποκλοπών της News of the World.

Μιλώντας στο BBC, ο Μπράουν δήλωσε ότι οι Sunday Times είχαν αποκτήσει πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό, καθώς και στα λογιστικά και νομικά του αρχεία.

«Είμαι σοκαρισμένος, είμαι πραγματικά σοκαρισμένος λόγω των δεσμών με γνωστούς εγκληματίες που δραστηριοποιούνταν κατ'αυτόν τον τρόπο, τους οποίους είχαν προσλάβει ντετέκτιβ που εργάζονταν για τους Sunday Times», δήλωσε.

Πρόσθεσε ότι είχε ξεσπάσει σε δάκρυα όταν δημοσιογράφοι της News International του είπαν ότι η Sun είχε λεπτομέρειες της ιατρικής κατάστασης του γιου του, καθώς επιθυμούσε οι πληροφορίες να μην γίνουν γνωστές.

«Η Σάρα κι εγώ ήμασταν τρομερά αναστατωμένοι, σκεφτόμασταν το μέλλον του, σκεφτόμασταν την οικογένειά μας», είπε.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: