16.7.11

Που θα κάνει διακοπές ο Σόιμπλε και η Μέρκελ;...


Η οικονομική κρίση δεν θα εμποδίσει τους Γερμανούς πολιτικούς να ξεφύγουν για λίγο και να κάνουν διακοπές.

Η τάση βέβαια των Γερμανών να επιλέγουν μακρινούς και εξωτικούς προορισμούς για τις διακοπές τους, όπως έκαναν παλαιότερα, δεν είναι... τόσο έντονη. Τώρα προτιμούν κοντινότερες προορισμούς. Κερδισμένη η Γερμανία, αλλά και η Ελλάδα, όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ της DW.

Για τους πολιτικούς αγαπημένος προορισμός παραμένει το Ν. Τιρόλο. Εκεί προγραμματίζουν να πάνε ο π. υπουργός Εξωτερικών και νυν πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών Φρανκ-Βάλτερ Σταινμάιερ με τη σύζυγό του, αλλά και ο υπουργός Υγείας Ρέσλερ.

Πιστή τα τελευταία χρόνια στο Τιρόλο παραμένει και η καγκελάριος Μέρκελ. Άλλοι πάλι αξιωματούχοι της κυβέρνησής της προτιμούν την Ανδαλουσία, τη Σαρδηνία και τα γερμανικά νησιά της Β. Θάλασσας και της Βαλτικής και την Σαντορίνη.

Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα πάει στο νησί Sylt της Β. Θάλασσας, όπου θα καθαρίσει το μυαλό του από τις σκοτούρες της οικονομικής κρίσης στην ευρωζώνη, τον προϋπολογισμό της χώρας για το 2012 και τις φοροαπαλλαγές που υποσχέθηκε η κυβέρνηση συνασπισμού.

Ρ.Κ
newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: